LIKA

Jedinstvena proslava Praznika rada u Plitvičkim Jezerima - Probno ronjenje u bazenu oduševilo sve, najviše najmlađe

Jedinstvena proslava Praznika rada u Plitvičkim Jezerima - Probno
ronjenje u bazenu oduševilo sve, najviše najmlađe

Dok su drugi Međunarodni praznik rada slavili uz grah, bicikl ili roštilj - Općina Plitvička Jezera učinila je to - besplatnim probnim ronjenjem za svoje građane i brojne posjetitelje.

Ova nesvakidašnja manifestacija posebno je razveselila one najmlađe koji su dobili priliku po prvi put zaroniti pod punom ronilačkom opremom te osjetiti sve ljepote i čari ronjenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prvi put ronim. Ovo mi je baš super. Gledam često filmove s roniocima i ja želim biti ronioc, rekao je 11-godišnji Luka kojemu je ovo prvo iskustvo pod vodom.

Svi zainteresirani posjetitelji dobili su priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uz osnovu poduku o tehnikama ronjenja zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo uz sigurnost instruktora ronjenja ronilačkog kluba DPS Zagreb i instruktora ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

- Općina Plitvička Jezera radi svaku godinu školu plivanja, a ovo je samo jedna dodatna mogućnost kako bi zainteresirali našu djecu da se bave i drugim aktivnostima. U našoj Općini imamo svjetski biser–Nacionalni park Plitvička jezera i sigurni smo da će netko od ove mnogobrojne djece postati novi Cousteau kako bi istraživao naša jezera, istaknuo je Boris Luketić, načelnik Općine Plitvička Jezera i ujedno pozvao sve stanovnike Općine da se pridruže u večernjim satima spektaklu Pogleda u plavo, laser show Prolighta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!