LIKA

Poljoprivredni razbojnici: Obitelji se udružile i okrale šljivik, pritom pretukle letvama dvoje koji su ih uhvatili u lopovluku

Poljoprivredni razbojnici: Obitelji se udružile i okrale šljivik,
pritom pretukle letvama dvoje koji su ih uhvatili u lopovluku
foto ilustracija

Šestero članova obitelji s područja Otočca optuženo ja na Općinskom sudu u Gospiću da su organizirano počinili razbojničku krađu u selu Škare nedaleko Otočca. Tamo su, naime, u potpunosti počistili šljivik, a supružnike koji za vlasnike taj šljivik održavaju i paze, a koji su ih pokušali otjerati, još su i istukli.

U punom jeku berbe do njih je došla žena misleći da ih može spriječiti u naumu. Tri članice obitelji doletjele su do nje, uhvatile je rukama te izudarale pšo licu i čupale za kosu, a kada je došao njezin suprug nastojeći zaštiti ženu, ostatak ekipe je nasrnuo na njega. Dobio je dvaput drvenom letvom po glavi, a potom i šakam po tijelu i glavi. Supružnici su se pokupili, a kradljivci isto tako, s njihovih deset vreća šljiva koje su u međuvremenu ubrali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispitana kao svjedok oštećena žena je navela da je kritične prigode tijekom rujna 2016. zajedno sa suprugom brala šljive, da je čula galamu više osoba iz drugog voćnjaka kojeg su također koristili po odobrenju vlasnika jer su mu održavali kuću. Dodala je da je krenula prema tom voćnjaku gdje je bila veća grupa ljudi, muškarci, žene i djece te im rekla da ne beru šljive, da taj voćnjak oni uređuju i održavaju, te da je rukom krenula prema džepu kako bi uzela mobitel. Istaknula je da je imala namjeru glumiti da zove policiju jer nije znala broj a sve kako bi te osobe odustale od branja šljiva.

Međutim, u tome nije uspjela jer su je dvije ženske osobe uhvatile za kosu, htjele su joj istrgnuti mobitel, a potom su i fizički na nju nasrnule, čupale je za kosu, te šamarale. U jednom trenutku je opazila i supruga koji je te žene uspio odmaknuti od nje, te se ona pridigla, nakon čega je opazila da je netko od muškaraca drvenom letvom udario njenog supruga u predjelu glave. Navela je da se radilo o duljoj letvi, da je oko supruga vidjela više muških osoba koje su ga tukle šakama i štapom a suprug je govorio da zove policiju. Zatim su ženske osobe ponovno krenule prema njoj kako bi je spriječile u zvanju policije. Dodala je da je nedugo nakon toga došla njihova susjeda koja je nazvala policiju, dok su se ove osobe vozilima udaljile iz voćnjaka.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!