LIKA

Mladiću koji je ispalio Macolinom bratu metak u potiljak 14 godina zatvora: "Osudili ste nevinog'"

Mladiću koji je ispalio Macolinom bratu metak u potiljak 14 godina
zatvora:

Dušan Deni Vrhovac(31) na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubojstva Frane Oreškovića, brata poznatog ličkog ugostitelja  Željka Oreškovića Macole.

- Gospođo sutkinjo, pogriješili ste. Osudili ste nevinog čovjeka - rekao je osuđenik ne pokazujući emocije. Macolin brat posudio je osuđeniku 10.000 eura. Upravo taj novac je motiv zbog kojega je mladić ubio čovjeka koji je bio vrlo dobar prijatelj njegova oca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sudsko vijeće je iz niza poruka koje su razmjenjivali Orešković i Vrhovac uvjereno kako su se dogovorili da će se naći 21. travnja 2016. kako bi mu Vrhovac vratio dug. Nakon što su se sreli u Lopudskoj kraj broja 8, Vrhovac mu je s leđa ispalio hitac iz pištolja u potiljak. Potom je, zaključilo je sudsko vijeće, otrčao kroz obližnji park do Hvarske i odbacio pištolj u kontejner za smeće te se potom udaljio u nepoznatom smjeru, prenosi 24sata.hr.

- Nisam kriv. Ne da nisam od Frane Oreškovića posudio 10.000 eura već sam ja njemu za zajednički posao dao 4500 eura koje mi nije vratio jer je ubijen. Dapače, nakon što je Frane ubijen ostao sam bez apartmana u Primoštenu - branio se na Županijskom sudu Dušan Deni Vrhovac.

Pojašnjavao je zatim kako su zajedno trebali poslovati i vezano za otkup stolarije i strojeva iz jedne zagrebačke tvrtke. Kazao je da je tvrtka propala, pa je vlasnik robu i inventar vrijedan 220.000 kuna, prodavao za 4500 eura.

- Frane mi je ponudio da uđem u taj posao, a ja sam pristao. Svatko je trebao dati pola novca. Ja sam njemu dao 2500 eura, a kako nije imao ostatak, dao sam mu i tih preostalih 2000 eura. On je nešto od tog novca potrošio pa sam se ja malo naljutio. Trebao sam mu dati još 1000 eura za transport, no tada sam mu rekao da će to biti to, odnosno da ću ja dalje preuzeti kontakte i s vlasnikom te robe i s kupcem – kazao je Vrhovac, a prenosi 24 sata.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!