LIKA

Lički pehist: Kao pacijent doživio nesreću u kolima hitne, a onda još izgubio sud za odštetu

Lički pehist: Kao pacijent doživio nesreću u kolima hitne, a onda
još izgubio sud za odštetu
foto ilustracija - arhiva KAportala

Ne samo da mu nije dosuđena odšteta od 80.000 kuna, već će Zvonko D., sudionik bizarne prometne nesreće koja se u Ličkom Lešću dogodila 2009. godine, tuženiku (osiguravajućem društvu) morati pokriti njegovih 25.000 kuna troškova, presudio je tako nepravomoćno Općinski sud u Gospiću.

Spletom okolnosti, on se u nesreći našao ni kriv ni dužan. Bio je, naime, pacijent, kojega je zbog problema s dijabatesom u kolima hitne pomoći iz Doma zdravlja Otočac u Opću bolnicu Gospić prevozio Toni D. Svojim fiat puntom neopreznom vožnjom nesreću je prouzročio sumještanin Jasmin K., to je utvrdila policija svojim očevidom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pacijent je ipak stigao u gospićku bolnicu, no sada ne samo kao teški dijabetičar, već i kao unesrećenik iz prometne nesreće, jer se žalio na trzajnu ozljedu kralježnice. Otpušten je kući, ali se u nekoliko navrata javljao svojem liječniku žaleći se na bolove u vratu i u kralježnici, zbog čega je morao nositi Shantzov ovratnik. Smatrao je da ima pravo na odštetu od osiguravajućeg društva, ali je nije dobio, zato ih je i tužio.

No, na njegovu nesreću, oba sudska medicinka vještaka utvrdila su tijekom postupka da tegobe na koje se žalio nemaju nikave veze s prometnom nesrećom.

- Istegnuće muskulature vrata je postavljeno na pregledu kod kirurga temeljem subjektivnog iskaza tužitelja koji se na pregledu kod kirurga žalio na bolove u vratu, s tim da je prilikom pregleda RTG pokazao uredan nalaz vratne kralježnice, a kirurg je preporučio medikamentoznu terapiju - zaključak je vještaka.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!