LIKA

Lička krava Rosa završila na sudu jer nije bila steona: Vlasnik tužio bivšu gazdaricu za prijevaru, pa izgubio sud

Lička krava Rosa završila na sudu jer nije bila steona: Vlasnik
tužio bivšu gazdaricu za prijevaru, pa izgubio sud
foto ilustracija

Lička krava Rosa pasmine buša našla se na sudu jer su se posvađali njezina prodavateljica iz Smiljana i kupac iz Zagreba.

Jutarnji list doznaje da je sadašnji gazda Ivica Varović tužio bivšu joj gazdaricu Katicu Franić tvrdeći da je Rosu platio 15.750 kuna misleći da je steona. Kako se pokazalo da ipak nije bila u "drugom stanju", smatrao je da ju je preplatio barem 5.000 kuna, pa se osjetio prevarenim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prema njegovoj matematici, tom je kupoprodajom zapravo izgubio više od 35.000 kuna. Sudu je, naime, predočio svoju računicu po kojoj, osim što je životinju preplatio za 5000 kuna, na teletu je izgubio dvostruko više, na mlijeku 12.400 kuna, na poticajima za kravu 4500 i za tele još 3000 kuna, zaračunao je još osjemenjivanje 315 kuna i lijekove 64 kune - prenosi Jutarnji.

Iako za Općinski sud u Gospiću nije sporno da je kupac oštećen, nije donio svoju nepravomoćnu presudu u njegovu korist jer on nikako nije dokazao koliko bi trebao biti obeštećen. Nisu mogli dokučiti koliko je oštećen jer im je dostavio cijenu visoko gravidne buše po cjeniku Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske, ali sud na temelju tih podataka nije mogao utvrditi kolika bi bila vrijednost buše koja nije bređa. Nisu to mogli izračunati ni nakon što su dobili vrijednost teleta jer im je dostavljena informacija koliko bi vrijedilo tele pasmine simental, a ne buše.

Ostao je tako Ivica bez teleta, bez odštete, ali i bez novca za sudske troškove.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!