LIKA

POTRESNO PISMO

Poduzetnica napala mladog vatrogasca jer ima koronu, on joj odgovorio: 'Zamislite da sam vaš sin'

Poduzetnica napala mladog vatrogasca jer ima koronu, on joj odgovorio: 'Zamislite da sam vaš sin'
foto ilustracija

Vatrogasac s Udbine, 25-godišnji Michelle Šljivić, koji je obolio od koronavirusa najvjerojatnije tijekom obavljanja svog posla, kako doma nema uvjeta za samoizolaciju, odnosno karantenu, smješten je u studentsko-đački dom u Gospiću koji je već ranije, odlukom Stožera civilne zaštite, ispražnjen i mobiliziran u te svrhe.

A baš to je izazvalo revolt jedne lokalne poduzetnice koja je mladog vatrogasca napala na društvenim mrežama, piše Jutarnji list.

Pretvarate sami centar Gospića u centar za zaražene. Taj dom nema ni ventilaciju. Što ćete, otvarati prozore da provjetrite? Niste normalni, to se zove kretenizam", napisala je gospođa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj komentar vidio je i gore spomenuti vatrogasac pa je poslao i pismo u kojem joj je odgovorio.

Pismo objavljeno na Lika-online prenosimo u cijelosti:

 "Ja sam vatrogasac koji je puno puta stavio i život na kocku kako bi od vatre branio nečiji dom, ljude pa i životinje. Ja sam mladi čovjek koji ima suprugu i čekamo prinovu. Ja sam mladi čovjek koji ne mogu biti s njom kada sam joj najpotrebniji, ne mogu biti sa svojim roditeljima. Ja sam jedan od onih koji nemam stan od 100-150 kvadrata pa da mogu samoizolaciju imati u svom domu.

Gospođo, ja sam i prije nekoliko dana bio 10 dana na požarištu i  gasio požare zajedno sa mojim kolegama  i na taj način pomagao drugima. Gospođo, ja sam se najvjerojatnije zarazio tada na svom radnom mjestu, ne svojom krivicom, ali ne osuđujem nikoga. Mene ovdje nije poslao dr. Milinović nego epidemiolog i moj liječnik jer im je to dužnost. Koliko znam civilni stožer na čelu sa dožupanom Nekićem je odredio ovo mjesto i hvala im na tome.

Zajedno s dr.Milinovićem omogućili su  mi da budem i dalje čovjek pun nade, pun vjere da ću sa svojom suprugom i svojim roditeljima dočekati moju još nerođenu bebu i da ću u svom daljnjem životu ponovno pomagati drugima. Što da sam Vaš sin i da mi je civilni stožer omogućio sve ovo? Stavite se u poziciju mojih roditelja i da  Vaš sin, ako ga imate ne daj bože dobije korona virus.

Onda bi se sigurno zahvaljivali kao što se moji roditelji zahvaljuju svima i dr. Milinoviću koji je uslišio neke njihove želje, koje su se ticale mene, a sve sukladno zakonu. Mislite li da sam ja opasnost za Gospić? Sam u svojoj sobi, u zgradi koja može primiti 100 ljudi,  ne izlazeći iz nje nikud i tako će biti dok mi liječnici ne kažu drugačije.

Dragi Gospićani, ja sam Vaš trenutni stanovnik. Veća je opasnost gospođa svojim nedoličnim komentarima koja bi valjda htjela da nas se poveže žicom, odvede na Velebit i zaveže za drvo da ne možemo nikuda. To je gospođo kretenizam.

Vama Gospićanima koji mi dajte podršku zahvaljujem. Ja sam ovdje u četiri zida i uz vas koji mi dajete podršku. Vi ste sada moji prijatelji. Veća opasnost za sve su ovakvi kao gospođa koji prokazuju nas koji smo pozitivni. Stavite se u poziciju ne mene nego mojih roditelja i moje supruge koji čitaju vaše kretenizme kojih se mora stidjeti svatko tko imalo ima duše".

Vaš komentar me nije obeshrabrio. Opet ću pomagati potrebitima i boriti se  protiv vatrene stihije ma gdje ona bila", napisao je mladi vatrogasac Michelle Šljivić

Priopćenjem medijima je reagirao lički župan Darko Milinović. Prenosimo ga u cijelosti:

Gospođo Blaženka Jurčić, dužan sam Vam  odgovoriti budući ste me javno prozvali i upotrijebili riječ kretenizam te da će netko morati odgovarati ako se zlo dogodi. Neću se služiti takvim rječnikom jer smatram da je neprimjeren, ali radi istine i sprječavanja panike koju širite, istina je sljedeća. Prije svega još  jednom moja nedvosmislena podrška svima koji su pozitivni na korona virus.  

Gospođo Jurčić, nisam ja donio odluku o prostoru gdje se izoliraju oni koji to ne mogu napraviti u svom domu, a nemaju simptome već je to donio Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije   na čijem je čelu moj zamjenik, ali da bude potpuno jasno da njihova odluka ima moju punu potporu.

Na tom mjestu za samoizolaciju imaju samo dvije osobe i one nisu ni na koji način prijetnja Gospićanima. Mene kao liječnika Vi ne možete podučavati što je u zdravstvenom smislu  ispravno, a što nije. Zahvaljujem se Gospićanima i svima ostalima  koji vidim daju veliku potporu Michellu ,ali i svima koji su pozitivni na korona virus. To je naša obaveza. Sutra svatko od nas može biti u Michellovoj situaciji. Kao Gospićanina  sram me je da tako reagirate, a ja ću i dalje zajedno sa kolegama napraviti sve da pobijedimo korona virus.

Ako ćemo razgovarati na takav način prozivanja pamučne maske koje nemaju certifikat, a koje proizvodite ne štite nimalo. Prodajte to svima  pa i Županiji po 14 kn po komadu, a raspitao sam se za maske koje imaju certifikate ( kirurške maske ) koštaju po komadu 0,19 kn. E sad neka ljudi procijene tko se  i kako ponaša u ovakvoj situaciji.

Žao mi je zbog toga, ali svojim nemoralnim ponašanjem ste me ponukali na ovakvu reakciju. Pozivam  Grad Gospić  i sve političke stranke da osude ovakve  pokušaje stigmatizacije kao što Vi činite. Gospićani pokažimo još jednom naše veliko srce.

I na kraju gospođo Jurčić upravo da se i ne desi zlo poduzimamo sve mjere.

Hvala!  

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!