LIKA

VOZIO S 1,36 PROMILA

Pijani 43-godišnjak "pokupio" muškarca na romobilu, teško ga ozlijedio, pa pobjegao s mjesta nesreće - uhitili su ga i zatvorili na 30 dana

Pijani 43-godišnjak
Pixabay.com

Vozač električnog romobila zadobio je osobito tešku tjelesnu ozljedu u vidu traumatskog subduralnog krvarenja

U Gospiću je uhićen 43-godišnjak za kojega se sumnja da je izazvao prometnu nesreću s teško stradalom osobom, a potom pobjegao s mjesta događaja ne pruživši toj osobi pomoć.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 4. srpnja 2020. na području grada Gospića upravljao osobnim automobilom kolnikom državne ceste broj 50, u alkoholiziranom stanju (koncentracija od najmanje 1,36 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u prometu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovano se sumnja da se zbog alkoholiziranosti i nesposobnosti za sigurnu vožnju nije kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je prednjom desnom stranom vozila udario u zadnji dio električnog romobila kojim se uz desni rub kolnika, u istom smjeru kretao oštećeni hrvatski državljanin (1978.). Vozač električnog romobila zadobio je osobito tešku tjelesnu ozljedu u vidu traumatskog subduralnog krvarenja - kažu u tužiteljstvu.

Osnovano se sumnja i da se 43-godišnjak neposredno nakon prometne nesreće koju je prouzrokovao i u kojoj je vozač romobila zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu, nije zaustavio i pružio mu pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez ugrožavanja sebe i drugih.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku, što je sudac istrage u cijelosti prihvatio i 43-godišnjaku odredio istražni zatvor.

Izdvojeno


Reci što misliš!