LIKA

crna točka

HGSS-ovci iz 50 metara duboke provalije izvukli tijelo poginulog motociklista kod Gospića te upozoravaju na kobni zavoj

HGSS-ovci iz 50 metara duboke provalije izvukli tijelo poginulog motociklista kod Gospića te upozoravaju na kobni zavoj

'Na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima, upozoravaju.

HGSS-ovci iz Stanice Gospić sudjelovali su u izvlačenju tijela motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći u zavoju na cesti Gospić-Karlobag. Motociklist je poginuo jučer oko 14 sati i 25 minuta. Riječ je o 66-godišnjem njemačkom državljaninu koji je upravljajući motociklom iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s ceste.

"Zatražena je intervencija izvlačenja tijela obzirom da se nalazilo pedesetak metara u provaliji ispod ceste. Petnaest spašavatelja izašlo je odmah na intervenciju te izvuklo tijelo na cestu kako bi se mogao obaviti očevid i daljnja obrada nadležnih službi", poručili su HGSS-ovci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također su istaknuli: "Moramo napomenuti da se na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju. Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka odnosno u sredini zavoja isti se dodatno lomi i izaziva velike probleme u savladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata".
Kobni zavoj

Također smatraju da se ovaj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnoj zaštitnoj ogradi za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očigledno postoji.

Izdvojeno


Reci što misliš!