LIKA

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJE

Ima Ličana koji još uvijek čuvaju oružje, ali i onih koji ga se rješavaju na jedini siguran način

Ima Ličana koji još uvijek čuvaju oružje, ali i onih koji ga se rješavaju na jedini siguran način
foto PU ličko - senjska

Policija je preuzela 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku


Ima Ličana koji su i četvrt stoljeća nakon rata ostali naoružani do zuba, ali i onih koji su se opametili pa opasnu pričuvu i kućne arsenale ispraznili na jedini mogući način.

Naime, proteklog vikenda policija je u Korenici provela preventivnu akciju "Manje oružja, manje tragedija", odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko - eksplozivna sredstva.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tom prilikom tri osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku, izvijestili su iz policije. 

Pritom skreću pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. 

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Izdvojeno


Reci što misliš!