LIKA

KONTROVERZNI PODUZETNIK

Imao koronu: Umro Lički Tuđman. Joso Mraović je poznat po slučaju 'ličkog rukovanja'

Imao koronu: Umro Lički Tuđman. Joso Mraović je poznat po slučaju 'ličkog rukovanja'
Dino Stanin/PIXSELL

Zbog infekcije koronavirusom prije nekoliko dana primljen je u KBC Rijeka

U bolnici u Rijeci u ponedjeljak je preminuo Joso Mraović poznat i kao Lički Tuđman, objavili su obiteljski prijatelji na društvenim mrežama.

Zbog infekcije koronavirusom prije nekoliko dana primljen je u KBC Rijeka. Bio je na resporatoru, a inače je imao je problema sa srcem i tlakom, piše Maxportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mraović se 1989. godine, nakon 20 godina života u Australiji, vratio u Gospić, gdje je kupio građevinsku tvrtku. U vlasništvu je u to vrijeme imao betonaru i hotel.

Zbog osebujnog nastupa i političkog utjecaja u rodnom kraju prozvali su ga Lički Tuđman, nadimak pod kojim ga je znala cijela Lika.  Bio je zastupnik u gospićkom gradskom vijeću i skupštini Ličko senjske-županije.

Kontroverzni poduzetnik i jedan od osnivača HDZ-a u Lici je hrvatska javnost upoznala zbog slučaja silovanja Amerikanke Ilishe Jarrett, nekadašnje košarkašice Gospića, zbog čega je odslužio 20 mjeseci zatvorske kazne.

Slučaj je izazvao veliku pozornost, pogotovo zbog obrazloženja presude gospićkog suca koji je u prvom suđenju oslobodio Mraovića, a koji je, na zgražanje javnosti, naveo kako nasilno guranje prsta u anus ne treba shvatiti kao silovanje te da je to zapravo istovjetno rukovanju, zbog čega je poslije i nastao termin ''ličko rukovanje''.

Vrhovni sud je tu presudu ukinuo te vratio slučaj na sud u Rijeku, gdje je za bludne radnje istovjetne silovanju Mraović dobio tri godine zatvora. Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na dvije godine, a na kraju je iz zatvora izašao četiri mjeseca ranije.

Izdvojeno


Reci što misliš!