LIKA

OPASNA SREDSTVA

Pronašao opasne mine kod Gospića: Ako prijavite ovakvo oružje, nećete biti kažnjeni

Pronašao opasne mine kod Gospića: Ako prijavite ovakvo oružje, nećete biti kažnjeni
PU ličko - senjska

"Pridružite nam se u akciji 'Manje oružja - manje tragedija' kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja."

Građanin u mjestu Zavođe u Gradu Gospiću jučer je pronašao četiri tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu, jednu minobacačku minu i dvije kumulativne mine za ručni bacač, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja, javlja policija.

"Pridružite nam se u akciji 'Manje oružja - manje tragedija' kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije 'Manje oružja, manje tragedija' i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost", napisali su u propćenju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!