LIKA

SUD U GRAČACU

Sirotinjo i sudu si teška! Osudili prosjaka i uzeli mu 60 kuna: 'Išao je po kućama i govorio da je gladan'

Sirotinjo i sudu si teška! Osudili prosjaka i uzeli mu 60 kuna: 'Išao je po kućama i govorio da je gladan'
foto ilustracija - arhiva KAportala

'Od Ljubice M. 10 kuna, od Marjana T. 30 kuna i 20 kuna od Pere B., dakle, odao se prosjačenju', zaključio je sud

Stalna služba gospićkog Općinskog suda u Gračacu osudila je zbog prosječenja 55-godišnjeg Kninjanina Rajka S. Optužni prijedlog protiv njega je podnijela tamošnja policija smatrajući da je time povrijedio članke iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a sud ga je proglasio krivim u svojem prekršajnom postupku.

"Kriv je što je dana 11. rujna 2011. godine u 16.30 sati u Gračacu išao od kuće do kuće i tražio novac od građana govoreći da je gladan i da mu novac treba za hranu, te na taj način dobio od Ljubice M. 10 kuna, od Marjana T. 30 kuna i 20 kuna od Pere B., dakle, odao se prosjačenju", zaključio je sud u Gračacu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odrezali su mu kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, uvjetna je, te se neće izvršiti ako okrivljenik u "narednih 12 mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna od kazne izrečene ovom uvjetnom osudom".

Sud mu je oduzeo imovinsku korist koju je ostvario ovim prekršajem i po pravomoćnosti njihova naloga vratit će se oštećenima, piše Jutarnji list.

Izdvojeno


Reci što misliš!