LIKA

POLICIJSKA ISTRAGA

Načelnik Udbine se zamjerio obitelji ličkih milijunaša, sada ga zbog prijetnji čuva interventna policija

Načelnik Udbine se zamjerio obitelji ličkih milijunaša, sada ga zbog prijetnji čuva interventna policija
Boris Scitar/PIXSELL

Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i provode kriminalističko istraživanje, te intenzivno tragaju za počiniteljima

Josip Seuček, načelnik općine Udbina prošloga je četvrtka primio teške prijetnje u jednom kafiću na području Udbine.

Kako piše Jutarnji, njega i njegovu obitelj sada čuva interventna policija, 24 sata na dan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ljude koje je načelnik Seuček prijavio za prijetnju, poznati su javnosti i policiji. Naime, radi se o članovima imućne obitelji, ličkim milijunašima koji zarađuju na poljoprivredi i poticajima.

Jutarnji doznaje da je D.A. ušao u kafić u pratnji dvojice sinova, dvije žene i pastira koji mu čuva stado i načelniku uputio prijetnje.

Načelnik Seuček nije želio komentirati događaj s obzirom na to da je u tijeku policijska istraga, no policija je za Jutarnji potvrdila, ne imenujući konkretne osobe, da su zaprimili prijavu prijetnje i da "policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i provode kriminalističko istraživanje, te intenzivno tragaju za počiniteljima".

Konji bez nadzora

Uzroci ove situacije trebaju se potražiti još 13. siječnja, kada je u Jošanima na Krbavskom polju na Državnoj cesti broj 1 (D-1) smrtno stradao konj u kojeg je udario kombi Hrvatskih šuma. Životinja je stradala na mjestu događaja, no prava je sreća da su šumari prošli bez ozljeda. Konj koji je stradao imao je markicu. Vlasnica mu je LJ.A. (kći muškarca koji je prijetio načelniku). Životinja je bila u krdu od 20-ak konja koji su na prometnoj cesti i oko nje bili bez nadzora.

Policija je potvrdila da je vlasnici konja izrečena novčana kazna u iznosu od 1300 kuna. No, njezini konji su se bez nadzora nastavili šetati državnom cestom i narednih dana, a kako je na lokalnoj upravi da riješi takve probleme, uz pomoć veterinarske inspekcije i policije utvrđivalo se vlasništvo konja lutalice i prošloga tjedna. Kako jednom od grla nisu mogli pristupiti, životinja je omamljena. 

Izdvojeno


Reci što misliš!