LIKA

PLANOVI ZA 2023.

NP Plitvička jezera najavljuje novo zlatno doba: U planu je obnova hotela Plitvice i Belevue, rušenje hotela Grabovac i izgradnja novog s četiri zvjezdice

NP Plitvička jezera najavljuje novo zlatno doba: U planu je obnova hotela Plitvice i Belevue, rušenje hotela Grabovac i izgradnja novog s četiri zvjezdice
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Smještajni kapaciteti u kojima će se čekati nova 2023. godina već su popunjeni, pri čemu se ističu hotel Jezero i restoran Lička kuća

Ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević rezimirao je poslovnu godinu na izmaku. Naglasio je da s obzirom na sve okolnosti mogu biti zadovoljni, piše Novi list.

- Započeli smo je s dozom velike skepse zbog još uvijek prisutne korone, a kasnije zbog rata u Ukrajini. Počevši od mjeseca lipnja možemo se pohvaliti sa sve boljim rezultatima. Ovu godinu ćemo završiti sa 65 posto posjetitelja u odnosu na rekordnu 2019. i sa 90 posto prihoda. Ljetos smo radili u punom kapacitetu, uz još dva hotela i jedan auto-kamp.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je su imali dosta ulaganja, a pravi posao nas čeka početkom 2023. godine kada je u planu obnova hotele Plitvice i Belevue, sasvim srušiti hotel Grabovac i na njegovom mjestu sagraditi veći i ljepši hotel. Bit će to hotel sa četiri zvjezdice, 146 soba bazenom i kongresnom dvoranom.

- Uz ove nove kapacitete mi i dalje intenzivno radimo na edukaciji našeg osoblja. Pretpostavka je kako će nam naredne sezone nedostajati kuhara i konobara. Trenutno imamo 650 stalno zaposlenih i više od 100 sezonaca koji još uvijek rade. Prošle godine je upravo 100-tinjak ljudi otišlo iz NP Plitvička jezera. U pitanju je fluktuacija vezana uz odlaske u mirovinu ili promjenu radnih mjesta. Na ovaj način ćemo kadrovski pomladiti park.

Nove investicije znače i nove goste i radnike pa se naredne turističke sezone misle zaustaviti na cca 1.100 stalno zaposlenih. Uključujući obnovu i izgradnju novih resursa ovo će za 2-3 godine biti jedan sasvim novi hoteljersko-ugostiteljski centar.

- Već smo znatno unaprijedili našu gastro-ponudu utemeljenu na ekološkim i tradicijskim standardima. Već je u tijeku rekonstrukcija restorana Borje i Korana, uskoro kreće obnova restorana Kozjak. Smještajni kapaciteti u kojima će se čekati nova 2023. godina već su popunjeni, pri čemu se ističu hotel Jezero i restoran Lička kuća, dodao je na kraju predsjednik Kovačević. 

Izdvojeno


Reci što misliš!