Novi tjedan 'Večere za 5' gledatelje vodi u Karlovac - grad parkova. Osim Karlovca, skoknut će kandidati i do Ozlja.
Popularni RTL-ov gastro i lifestyle show “Večera za 5” ovog je tjedna ponovo u Karlovcu, a domaćica prve večeri bila je karlovačka obrtnica Đurđica Ribar.
Za svoju večeru dobila je visokih 38 bodova, njezini gosti Mirjana i Adrian dali su domaćici desetke – oduševljeni finom hranom, dok su joj Ljubica i Josip udijelili devetke. “Falilo mi je octa u salati”, objasnila je umirovljenicu svoju ocjenu.
No da predstavimo kandidate:
Đurđica Ribar (57)
Obrtnica Đurđica dolazi iz Karlovca te će ugostiti ekipu u svom domu. Vlasnica je obrta, surađuje s lokalnim OPG-ovima na području zdrave hrane, prirodne kozmetike, čajeva, cvijeća, nakita, slika i rukotvorina. U ‘Večeru za 5’ se prijavila zbog ljubavi prema kuhanju. Obiteljska je žena, majka je troje djece te ima i unuka zbog kojeg silno uživa u ulozi bake. Preferira kontinentalnu kuhinju i najviše voli jesti gulaš.
Mirjana Vračar (42)
Konobarica Mirjana dolazi iz Karlovca te se u ‘Večeru za 5’ prijavila zbog novog iskustva i kulinarskih sposobnosti. Voli se družiti s obitelji i prijateljima te najčešće sprema recepte domaće kuhinje. Ljubiteljica je kontinentalne kuhinje pa je za pretpostaviti da će upravo takva jela servirati i svojim gostima.
Josip Mržljak (29)
Konobar Josip dolazi iz Karlovca, a u ‘Večeru za 5’ se prijavio jer voli kuhanje. Najčešće spravlja meso i uživa u domaćoj kuhinji. U slobodno vrijeme bavi se nogometom te je posvećen svom sinu i supruzi koja ga je podržala u prijavi za ‘Večeru za 5’.
Adrian Gostevčić (24)
Student Adrian dolazi iz Karlovca, studira menadžment u hotelijerstvu i turizmu u Opatiji te ga zanima gastronomija. Ima niz interesa, a u ‘Večeru za 5’ se prijavio jer želi biti viđen na televiziji te pokazati da i mladi ljudi mogu dobro skuhati i ugostiti ljude. Član je studentskog zbora, voli putovati, bavi se trčanjem, izletima i kuhanjem. Ljubitelj je talijanskih jela, a omiljeno jelo su mu njoki.
Vratimo se večeri kod Đurđice…
Pripravu večere domaćica je započela desertom naziva ‘Bezglutenska radost’. “Brašno gdje nema glutena, s bobičastim voćem”, komentirala je Ljubica. “Mogle bi biti i koštice u nekom smislu u desertu. Probat ću, nadam se da će biti dobro”, otkrio je Josip. Đurđica je spravila bezglutensko tijesto i kremu te dodala puno voća. Nakon što je spravila zdravi kolač, Đurđica se okrenula ‘Lončiću i poklopčiću’. “To bi mogao biti jedan dobar gulaš”, pretpostavila je Ljubica. Uskoro je Đurđica otkrila da će za glavno jelo napraviti pileći ragu s tri vrste gljiva – uz košarice od kruha. “Svi volimo piletinu, to bi moglo biti super”, dodao je Adrian. Za predjelo, Đurđica je spravila ‘Domaću rapsodiju’. “To me vuče na kukuruzno brašno i bukovače”, pretpostavila je Mirjana. Uskoro je domaćica otkrila da radi zlevanku s maslacem kojeg sama radi. Nakon priprave večere, Đurđica se okrenula pripremi za aperitiv i dolazak gostiju.
Kandidate je domaćica dočekala sjajno raspoložena. “Izgledala je iznimno opušteno, kao da nije kuhala cijeli dan, dapače, baš nas je toplo dočekala”, pohvalio je Đurđicu Adrian. Ekipi je domaćica ponudila medicu, ružin liker, liker od aronije i višnjevaču. “Imala je velik izbor aperitiva, to je bilo super”, zaključio je Josip. “Medica je fina”, zaključila je Ljubica.
Domaćica je uskoro pred ekipu donijela predjelo. Kukuruzna zlevanka uz domaće suhomesnate proizvode i sir kojeg Đurđica sama radi prvo je što su kandidati blagovali. “Malo je izgledalo messy. Zlevanka je bila jako fina”, komentirao je Adrian. “Zlevanka mi je odgovara i sa sirom i sa šunkom, baš mi je odgovaralo”, zaključila je Ljubica.
Uslijedilo je glavno jelo. “Kad je to stiglo na stol, bilo mi ga je žao dirati kako je izgledalo, ali me mirisom primamljivao”, kroz smijeh je komentirala Mirjana. “Lončići su bili ukusni, nisam to nikad jela s heljdinim i konopljinim brašnom. Piletina mi je odgovarala, jako ukusno”, dodala je Ljubica. “Ne volim curry, ali nije se osjetio, baš me iznenadilo glavno jelo”, zaključio je Adrian.
Desert u vidu ‘Bezglutenske radosti’ stigao je za kraj pred ekipu. “Oduševilo me što je bio u slojevima, reprezentativac je bio”, otkrio je Adrian. “Bilo mi je taman, ništa ni previše ni premalo, odgovaralo je”, dodala je Ljubica. “Okusi su bili stopljeni kako treba, super”, zaključio je Josip.
Ekipi je domaćica za kraj ponudila domaće proizvode, a potom je uslijedilo iznenađenje – kreiranje vlastitog mirisa za prostor. Đurđica je ekipu naučila kako se rade domaći mirisi za dom uz pomoć eteričnih ulja. “Kreativno, a pokazala je i čime se bavi, super”, zaključio je Josip. Pohvale je dobila od cijele ekipe i sjajno otvorila prvu večer karlovačkog tjedna.