MOZAIK

VEDRA STRANA TURIZMA VOL. 5

Dojahao Nijemac do Karlovca i sparkirao konja na Korzu! Pitao: 'Imate li kartu BiH?'

Dojahao Nijemac do Karlovca i sparkirao konja na Korzu! Pitao: 'Imate li kartu BiH?'
RTL

Ima i turista koji su pitali moraju li karantenu ako nisu hrvatski državljani, ali i oni koji pitaju za besplatan parking u Dubrovniku usred sezone

U posljednjem nastavku serijala "Vedra strana turizma" doznali smo kako su stranci više puta bili u Zadru, a mislili su da su u Veneciji i kako je jednom nazvao stranac pa pitao je li dobio "Morske orgulje", a kako ima i simpatičnih situacija kada stranci pokušavaju izgovoriti naša imena mjesta pa požele otići na otok "Ugly" (eng. ružan), umjesto na Ugljan.

Zamolili smo djelatnike turističkih zajednica da podijele s nama najzabavnije i najsimpatičnije trenutke s gostima, pa su tako iz Turističke zajednice Grada Karlovca otkrili kako su imali gosta koji je doslovno do njih dojahao i to iz Njemačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Smiješna i jedna od neuobičajenih stvari bio je posjet turista iz Njemačke koji je 'parkirao' konja ispred ulaza Turističkog info centra. Njegovo pitanje i nije bilo toliko smiješno koliko njegova pojava i dolazak u centar grada na konju. Tražio je kartu Bosne i Hercegovine kako bi si skratio put prema Turskoj, njegovoj ciljanoj destinaciji", naveli su iz Turističke zajednice Grada Karlovca.

U Makarskoj u uredu Turističke zajednice imaju iskustva s gostima koji pitaju "gdje besplatno parkirati u Dubrovniku'" ili na Braču u srcu sezone. "Mi bismo ostavili automobil na parkingu i obišli otok pješice", bile su ideje.

A poneki ne znaju kako nazvati vitraj pa pitaju u kojoj crkvi mogu naći mozaik na staklu. Bilo je i onih s koronom koji su pitali moraju li "baš u karantenu ako nisu državljani Hrvatske", ali i gostiju koji su pitali mogu li na punktu za cijepljenje protiv COVID-19 pričekati njih koji jasne, a punkt radi samo do 13 sati.

Bilo je i onih koji su pitali smiju li "ubrati samo par biljki iz botaničkog vrta Koština", ali i obitelji s djecom koji u špici sezone traže da im nađu smještaj. Ima i ambicioznih koji pitaju za pješačke staze po Parku prirode Biokovo, ali detalj priče je da je početak kolovoza, vani je +40, a već je poslijepodne.

U tom gradu također ne fali gostiju, podaci za ovu godinu govore da je u Gradu Makarskoj bilo 4,94 posto više turističkih dolazaka, dok je noćenja više za 1,76 %. "Domaći turisti u 2022. ostvarili su 25.141 turističkih dolazaka i što je 43,11% više ne go 2019. i 108.180 turističkih noćenja što ja porast od 35,37% u donosu na 2019. Strani turisti su u prvih 9 mjeseci 2022. ostvarili 239.425 turističkih dolazaka ili 2,14% više nego u 2019., te 1,440.131 turističkih noćenja što je gotovo jednak broj koji je ostvaren i 2019.", naveli su iz Turističke zajednice Grada Makarske.

U idućem nastavu serijala "Vedra strana turizma" doznajte tko se to žali što u Osijeku nema komaraca ljeti, a tko za njih pita zimi.

Izdvojeno


Reci što misliš!