MOZAIK

ŠTO JOJ JE BILO?

Smetala joj buka uređaja za kisik 'cimerice' pa ga isključila? Ženu oživljavali

Smetala joj buka uređaja za kisik 'cimerice' pa ga isključila? Ženu oživljavali
foto ilustracija - Pixabay.com

Pacijentica je bila upozorena, no svejedno je odlučila isključiti aparat i zato se sada nalazi u pritvoru

U utorak su u bolnici u Mannheimu liječnici morali oživljavati 79-godišnju pacijenticu i to zbog druge pacijentice. Naime, 72-godišnja pacijentica isključila je uređaj za terapiju visokim protokom kisika drugoj bolesnici jer joj je smetala buka koju je proizvodio uređaj tijekom rada, piše Fenix Magazin.

Prema riječima glasnogovornika policije, obje pacijentice su bile smještene u istoj sobi, krevet do kreveta. Kako je 72-godišnjoj pacijentici smetala buka koju je proizvodio uređaj za kisik, a na kojeg je bila priključena 79-godišnja pacijentica, jednostavno ga je odlučila isključiti.

 

I to više nego jednom. Naime, nakon prvog pokušaja osoblje ju je upozorilo kako ne može to raditi jer je opskrba kisikom za drugu pacijenticu jako važna. No, 72-godišnjakinja je ipak isključila uređaj nedugo nakon upozorenja.

Kako su u četvrtak priopćili policija i tužiteljstvo, 72-godišnja osumnjičenica je trenutačno u pritvoru zbog pokušaja ubojstva.

"Nismo još sigurni poznaju li se dvije žene, ali 72-godišnjakinja se dovoljno oporavila pa je odvedena u pritvor", rekla je o incidentu glasnogovornica policije.

Izdvojeno


Reci što misliš!