MOZAIK

VEČERA ZA 5 NA SELU

Nastavlja se karlovački tjedan u Večeri za 5 na selu! Gosti su uživali u atmosferi i jelima domaćina Kristijana koji je zasjeo na prvo mjesto

Nastavlja se karlovački tjedan u Večeri za 5 na selu! Gosti su uživali u atmosferi i jelima domaćina Kristijana koji je zasjeo na prvo mjesto
RTL

Kristijan je za kraj večere poslužio prvi desert koji je napravio u životu - keks u obliku srca od čokolade i lješnjaka ukrašen kikirikijem, šlagom i voćem

Jučer se večera pripremala u najistočnijem gradu Gorskog kotara, Vrbovskom, a domaćin je bio ekonomist Kristijan. 

Svoje je predjelo nazvao Goranska bomba, glavno jelo Jesenska čarolija i desert Antifit season. Predjelo je dobilo same komplimente, u glavnom jelu svaki je gost našao komponentu koju je pohvalio, a i desert je dobro prošao tako da je Kristijan osvojio sjajnih 38 bodova i prešao u vodstvo!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćin je dobro raspoložen dočekao goste, nije imao tremu, a potom ih je ponudio rakijom od kruške, starom 15-ak godina. Marijo je pio višnjevaču i komentirao je kako mu je bila fina, a Jure je pohvalio viljamovku. 

Pole od krumpira sa špekom i kobasicama Kristijan je poslužio s predjelom. „Bilo je vrhunsko, ali malo mi se čini kao da je kopirao moju večeru“, rekao je Marijo, a Robert je komentirao kako su i na prijašnjim večerama imali krumpir, ali da je ovaj danas bio najbolje pripremljen. „Predjelo je bilo top! To je moćna hrana, nekada je to bio i kompletan ručak“, rekla je Marina, a svidjelo se i Juri. 

Za glavno jelo Kristijan je poslužio goranski nadjev i gulaš od srnetine i teleće potkoljenice s tjesteninom. Roberta je oduševilo što su bila dva priloga uz glavno jelo dok su Marina i Jure komentirali kako je ipak bilo previše svega. „Nisam nikad jeo goranski nadjev i svidjelo mi se“, rekao je Robert, Marini je bilo preslano, no pohvalila je tjesteninu. „Toliko je bio dobar okus da sam sve pojeo“, zaključio je Marijo. 

Kristijan je za kraj večere poslužio prvi desert koji je napravio u životu - keks u obliku srca od čokolade i lješnjaka ukrašen kikirikijem, šlagom i voćem. „Desert je bio kao Crvenkapica protiv vuka u šumi“, slikovito je opisao Marijo, a i Robert je komentirao kako nikad nije vidio desert koji tako izgleda, no svidio mu se kad ga je kušao. 

Poslije poklona i pjesme uslijedilo je ocjenjivanje. Robert i Marijo domaćinu su dali po desetku zato što se stvarno potrudio dok su Marina i Jure dali po devetku - Marini je mala zamjerka bio pretrpan tanjur i preslan goranski nadjev, a Juri meso u glavnom jelu nije bilo dovoljno slano. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!