NEDJELJOM U PODNE

NEDJELJNI INTERVJU

Nedjeljom u podne, Teddy Beers: Prvaci smo kvizaške lige, a jedino u čemu baš uvijek od svih izgubimo je ispijanje pive!

Nedjeljom u podne, Teddy Beers: Prvaci smo kvizaške lige, a jedino u čemu baš uvijek od svih izgubimo je ispijanje pive!

Titulu pobjednika jubilarne 10. pub kvizaške KA47 lige u Karlovcu odnijeli su gosti! Dvoje Ozaljčana, Dugorešanin i Jaskanac slavili su već po drugi puta.

Naravno, ovo "gosti" treba shvatiti sasvim uvjetno, jer ekipa je dio kvizaške scene gotovo od samih početaka. Čine je onaj kojeg će ostali neformalno nazvati vođom ekipe, Dalibor Benković iz Ozlja i njegova sestra Lidija, Dugorešanin Andrija Stojković te Dominik Pozderac iz Jastrebarskog, koji je ove godine zapravio bio u statusu zamjene zbog nemogućnosti nastupa stalnog člana Gorana Žugelja.

DALIBOR: Nismo zapravo baš od samih početaka tu, nastupamo od pete sezone, a već u šestoj smo prvi puta pobijedili. Od tada smo uvijek tu negdje, ali na novi naslov čekali smo do sada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kakva su vam inače kvizaška iskustva, jeste li nastupali i prije KA47 lige? 

DALIBOR: Gotovo ništa, osim aktivnog gledanja svih mogućih TV kvizova. Prvu ekipu smo zapravo Lidija i ja sastavili kada je počeo kviz Diplomac u Studentskom centru, tada sam i radio na Veleučilištu pa smo odlučili probati.

LIDIJA: Bile su nabrojane i nagrade pa smo zaključili da idemo osvojiti bar rundu pive, tako smo zapravo dobili i ime (smijeh). I od tada smo redovito na raznim kvizovima, nekad smo čak igrali i sami nas dvoje, iako ekipe obično imaju po 4 ili 5 članova. 

ANDRIJA: Ja sam počeo u Dugoj Resi na našem pub kvizu, Goran Žugelj i ja sa suprugama, čak smo ga i osvojili i tako se i dodatno "navukli" na sve to. 

DALIBOR: Goran nas je zapravo okupio i spojio. 

DOMINIK: Ja sam također počeo doma, u Jaski, još s ekipom iz srednje, onda sam na bratov poziv kao zamjena uskakao u drugu ekipu, onda je polako stvorena ekipa Slajz Ive Karlovića u kojoj sam stalan član, a ove godine sam, eto, opet igrao kao gost i zamjena (smijeh). Ali super je završilo.

Što inače radite u životu?

DALIBOR: Informatičar, zaposlen u PPK, ne kao mesar nego u njihovoj informatičkoj službi (smijeh). 

LIDIJA: Radim u administraciji u tvrtki Krilo na Ilovcu.

ANDRIJA: Umirovljenik MORH-a kao dočasnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

DOMINIK: Student prava.

Dosta raznovrsno, je li vam se onda tako sve poklopilo i za ekipu, odnosno u tome tko što zna i prati?

DALIBOR: Zapravo smo dosta po tome raznovrsni i svi uskaču u sve. Jasno, neka područja preferiramo, meni su sigurno zemljopis i povijest na prvom mjestu, dobar sam i u sportu. 

LIDIJA: Moje glavno područje je popkultura, filmovi, serije, to sad već i očekuju od mene, moram sve gledati, jer kad se pojavi neko pitanje onda svi pogledaju u mene!

ANDRIJA: Meni su najjača strana takozvana "generacijska pitanja", kao i aktualnosti, redovito pratim sve što se događa i često se događaju pitanja tog tipa. Glazba mi je također jako područje.

DOMINIK: Također volim povijest i u tome sam dobar, a uz to i općenito neka kultura i umjetnost u širem smislu je, recimo to tako, moje područje, iako kao što je Dalibor rekao, svi zapravo sudjelujemo u svemu.

A, jel učite za kvizove? 

DALIBOR: Pa, da budem iskren, na neki način da, iako to nije klasično učenje. Jako puno igram kvizove i zapravo se pripremam i na taj način, postoji cijela serija individualnih kvizova u kojima redovito sudjelujem i u kojima isto možeš dosta naučiti. Neke stvari te, pak, potaknuo da malo više istražiš o nečemu i tako... Čitam Wikipediju, to isto pomaže, volim je istraživati.

LIDIJA: Mislim da ja jedina ne, odnosno moje učenje je gledanje Netflixa (smijeh). 

ANDRIJA: Rekao sam ti što je moje jače područje tako da se i to može nazvati donekle "učenjem", ili bolje rečeno pripremanjem, pratim portale, vijesti, aktualnosti... radio sam to i ranije, ali sada je malo naglašeniji taj dio da to radim i zbog kviza, najgore je kad ti se dogodi da nešto bude pitanje na kvizu, a ti si to vidio dan-dva prije na nekom portalu, ali si samo preletio...

DOMINIK: Uglavnom kroz kvizove, kao što je i Dalibor spomenuo. Također sam redovit na individualnim kvizovima i tu onda također možeš proučiti što ti je točno, što nije... 

Slabe točke?

DALIBOR - Najslabija točka nam je ispijanje piva kad je neriješeno u krugu (smijeh). Mislim da to nikad nismo dobili.

ANDRIJA - Nikad! A ove sezone smo bili i dosta ćudljivi, u svim kolima smo bili ili prvi ili drugi, ali uvijek bismo i posijali neki bod, čak i protiv najslabijih.

Nastupate li i na drugim kvizovima? 

DALIBOR - Liga u Ziggyju je ono što ne propuštamo, ali idemo i na ekipna državna prvenstva u Zagrebu, nastupali smo na ljetnim dugoreškim kvizovima, ove godine i u Ozlju...

Imate li iskustva s televizijskim kvizovima, i uspjeha?

DALIBOR - Ja sam se zapravo još 2005. prijavio na kviz Veto, dakle moram ispraviti svoju izjavu da sam samo gledao. Međutim, nisam došao na red, jer je kviz ukinut. Ali sam zato imao tri nastupa na Potjeri, svaki put sam bio blizu, ali nažalost prva dva puta i za veće svote na kraju nije bilo sreće. Zato je bila treća sreća, trojica smo prošli u završnu potjeru i osvojili 110 tisuća. Nije loše, iako još malo žalim za prva dva pokušaja.

ANDRIJA i LIDIJA - Mi nemamo iskustva! Treba se prvo riješiti treme pa jednom možda...

DOMINIK - Također sam bio na Potjeri i odmah je uspjelo, iz prve sam došao do završne potjere, kao i svi natjecatelji u našem danu i osvojili smo zajedno 144.500 kuna. 

Razgovarao: Darko Lisac

 

Izdvojeno


Reci što misliš!