Predstavnici veleposlanstava i gospodarskih ureda danas u Karlovcu – hvale napredak, čekamo konkretna ulaganja

U okviru akcijskog plana za razvoj i internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva, naime, Ministarstvo za predstavnike stranih zemalja u RH organizira posjete hrvatskim županijama kako bi im pokazale njihove gospodarske, investicijske, proizvodne i izvozne mogućnosti. Do sad je organizirano osam takvih posjeta, a u trećem ovogodišnjem na red je došla Karlovačka županija.

U nju voditelj Gospodarskog i trgovinskog ureda Kraljevine Belgije u RH Antonio Garcia danas nije došao prvi put: bio je i prije početka krize i, po njegovim riječima, vidi promjene.

– Gospodarstvo u Karlovačkoj županiji se s godinama mijenja, vidim da se kreće. Očekujem da ćemo i jedni i drugi danas nešto naučiti, vidjeti što tko može kupiti ili prodati i zajedno raditi, izjavio je Garcia.

Gospodarski savjetnici stranih veleposlanstava i voditelji gospodarskih ureda iz Azije, Indonezije, Kine, Japana, Izraela, Čilea, Poljske, Australije, Češke, BiH, Belgije, Francuske, Bugarske, Albanije, Ukrajine i nordijskih zemalja okupili su se na Starom gradu Dubovcu, gdje su ih domaćini upoznali s gradom i županijom, a obići će i HS Produkt, Poslovnu zonu u Logorištu, odnosno, tvrtke Kontal i Tvornicu turbina, obići lokaciju budućeg KAqariuma, razgledati Foginovo kupalište, te Vrbanićev perivoj gdje će posaditi Diplomatski cvjetnjak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest