Jelić o “hotelu” i plastičnom ZOO-u na Korani: Ovo je korak naprijed, mene vesele radna mjesta – sutra tehnički pregled prve faze

Na upit je li na Korani uopće izgrađen hotel, odnosno je li to mora biti replika hotela za što su u konačnici izdane i dozvole ili pak  nešto drugo, gradonačelnik je rekao da zna da je tehnički pregled zakazan za ovu fazu sutra.

Jelić: Za drugu fazu može doći do urbanističkog natječaja

– U ovoj fazi sada, mora biti replika hotela. Može doći do urbanističkog natječaja koji može donijeti drugo rješenje. Sada po papirima bi morala ići druga faza identična izvana kao stari hotel. Neke promjene u materijalima mogu ići ali estetika, odnosno  izgled ne bi smio. Proces promjene projektne dokumentacije traje šest mjeseci, a može biti sutra pokrenut. Tako da nije ništa tvrdo zadano, kaže gradonačelnik.

Adresa privatnik – vlasnik i za pitanje kina

Dodaje da gradske službe sudjeluju u tom procesu. Sve ostalo bila bi adresa privatnih vlasnika. Ovdje se osvrnuo i na drugi projekt kojeg je zajedno s privatnim investitorom gradska uprava pompoznao najavila a nikako da se dogodi, gradnju multiplex kina u trgovačkom centru Konzum.

S obzirom da vlasnik hotela, Nikola Hanžel ne želi pred novinare, Jelić je u šali pitao novinare koliko će biti “honoriran za glasnogovorništvo”.

Od ušća do ušća

Projekt uređenja šetnice na Korani je dio projekta “Od ušća do ušća”. Jelić je rekao da je to jedan program koji ima 140 stvari za napraviti. Kako je započeo prije tri godine, dodaje, logično je da se to odmah ne može napraviti, da je to jedan ozbiljniji proces.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest