Vidoviti Milan bi im dobro došao: Neizvjesna sudbina karlovačkog, ali i županijskog SDP-a – rasplet idući tjedan?

I dok se u kuloarima sve češće čuje da je središnjici dosta nesuglasica između karlovačkih i županijskih SDP-ovaca, pa priprema veliko čišćenje, gotovo pa “sječu glava” u obje organizacije, službenih informacija iz vrha stranke još nema, a ovdašnje su i više nego šture.

Županijski je SDP, podsjetimo, 12. svibnja odlučio raspustiti organe gradske organizacije, uključujući i smjenjivanje predsjednika Žarka Latkovića, no odluka je donesena s 15 glasova, što, po mišljenju karlovačkih SDP-ovaca, nije potrebna natpolovična većina Županijskog odbora.

Istovremeno, gradski je SDP “uzvratio udarac”, pa zatražio od Županijskog sazivanje izvanredne konvencije na kojoj će tema biti povjerenje županijskom predsjedniku Damiru Mateljanu.

O odluci županijskog SDP-a trebalo je raspravljati Predsjedništvo stranke na državnom nivou, dok je statutarni rok za provođenje odluke gradskog SDP-a 30 dana. Prva se pred vrhom SDP-a još nije našla, a kad će, ne zna se, za drugu se rok lagano približava. No, od predsjednika županijskih SDP-ovaca o cijeloj situaciji komentar tek vrlo kratak.

– Sve što je vezano uz unutrašnju problematiku, sukobe i razmimioloženja, stranka će rješavati unutar sebe, izvan medija i izvijestiti ih kad bude smatrala da je to nužno, rekao nam je Damir Mateljan.

Ni gradski predsjednik SDP-a ne otkriva puno više. Kaže da je “status quo”.

– Svi organi stranke i ja radimo kao i inače, a trenutno obavljamo pripreme za predstojeće izbore. Probleme rješavamo u stranci, kazao nam je Žarko Latković.

Kako će ti problemi biti riješeni, raspuštanjem i smjenama u obje organizacije, u jednoj od njih ili kakvom općom pomirbom, moglo bi se znati idući tjedan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest