Župljani crkve u karlovačkom Novom centru slavili svetkovinu Presvetog Srca Isusova

PENTAX DIGITAL CAMERA

Župljani župe Novi Centar u Karlovcu proslavili su u petak, 12. lipnja, blagdan Presvetog Srca Isusova. Za proslavu su se pripremali trodnevnicom koju je predvodio vlč. Vlado Mikšić, pastoralni animator u župi, koji je vjernicima protumačio i približio neka od otajstava Litanija Srcu Isusovu. Središnje misno slavlje na sam blagdan predvodio je vlč. dr. Josip Šalković, profesor kanonskog prava, uz koncelebraciju svećenika Karlovačkog dekanata zajedno s domaćinima, župnikom vlč. Draženom Karačićem, župnim vikarom, vlč. Ivanom Zovkom i vlč. Vladom Mikšićem.

Obraćajući se brojnim župljanima i hodočasnicima, predvoditelj misnog slavlja svoju homiliju započeo je radosnim usklikom:

Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se njemu!

U nastavku je nadahnuto propovijedao o Božjoj nježnosti i neiscrpnoj ljubavi Boga prema čovjeku koja nam se na tako čudesan način objavila u krvi koja je potekla iz probodenoga Srca Isusova, a koja je veliki dar za sve ljude, ali i za našu domovinu.

Nakon mise održan je prigodni koncert na kojem su sudjelovale Klapa Corona, Klapa Carolo te župni zborovi – Dječji zbor, Zbor mladih i Zbor Coriesu.

KAportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest