Škola tenisa iz Vrbanićevoga perivoja neumorna je u stvaranju novih teniskih talenata

I pticama na grani je već poznato da je Karlovac 1996. godine proslavio stoljeće tenisa u Karlovca (2016. će proslaviti 120 godina), a 2011. je klub sa sjedištem u najstarijem, najpoznatijem i najljepšem parku u kontinentalnoj Hrvatskoj obilježio stotu obljetnicu postojanja. Tijekom stoljeća kroz Teniski klub Karlovac prošle su generacije i generacije tenisača koji su tu naučile prvu tenisku abecedu. Nije tajna i da je na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju kao mladić igrao Goran Ivanišević, Wimbledonski pobjednik iz 2001., da je dres karlovačkog kluba neko vrijeme nosio i Marin Čilić, a danas igra sjajna karlovačka tenisačica Adrijana Lekaj… Profesionalni trener kluba Dejan Gačić trenirao je poznata teniska imena: već spomenutoga Marina Čilića, Franka Škugora, Antu Pavića, Luku Šomena, Ivana Lisjaka, Sanju Ančić, Tamaru Stojković, Indire Akiki, Adrijana Lekaj i mnoge druge.

Škola tenisa Teniskog kluba Karlovac ubraja se tako još i danas među najbolje u državi u kojoj s djecom, pored prvog i jedinog profesionalnog trenera kluba Dejana Gačića, rade još i licencirani teniski učitelji Ivan BanBranko Vrbanac, Franjo Škrtić, Božidar Brajković i klupski predsjednik – trener Goran Mrak. U prosjeku Školu polazi godišnje 50-60 djece između 5 i 12 godina starosti.

S djecom radimo tri puta dnevno, organizirao im klupska natjecanja, a nešto starija djeca, talentiranija, nastupaju i u regionalnoj ligi srednje Hrvatske. To natjecanje onim uspješnijima daje mogućnost igranja i u natjecanjima na razini države. Kako nema, nažalost, previše natjecanja na kojima bi mogli osvojiti i poneka odličja, medalje i pehare, trudimo se sadržaj treninga učiniti što zanimljivijim i sadržajnijim. Moram reći još i to da djeca pokazuju iznimno zanimanje za tenis što nama ne neki način i olakšava rad s njima. Bez obzira što se radi o djeci, vrlo mladim polaznicima naše škole, u tolikoj grupi djece nakon nekog vremena možemo zamijetiti i pojedince koji pokazuju da bi sutra, u koliko naravno ostanu ustrajni i redovito dolaze na treninge, mogli postati dobri klupski tenisači. Bavljenje tenisom sada, kasnije im umnogome pomaže u životu kad se prestanu aktivno baviti igranjem tenisa, a nastave rekreativno – kaže Ivan Ban, jedan od trenera u Školi tenisa.

U posljednje vrijeme od ostalih polaznika Škole odskače devetogodišnja Petra Biščan koja pokazuje iznimni talent i volju za tenisom. Uporna je i ustrajna u svakom pogledu. Do sada iza sebe ima četiri uzastopne pobjede na turnirima tenisačica do 10 godina starosti. “Pomela” je konkurenciju u Velikoj Gorici, Samboru Zaprešiću, a protekli vikend bila je najbolja i na turniru u Vrbovcu. Zasad su zadovoljni svi – njen trener Ivan Ban, roditelji i naravno glavna zvijezda ovog priloga. Ali, pred njom je još dosta sličnih službenih natjecanja u ovoj godini pa se u klubu vesele svakom njenom novom uspjehu.

Na nama je da to zabilježimo i tako podržimo talent i budućnost karlovačkog tenisa. Štoviše, hrvatskoga! Dapače!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest