Karlovčani će 436. rođendan grada slaviti duže od dva tjedna i uživati u koncertima, sportu, balu… za 320.000 kuna

– Pozivam sve Karlovčanke i Karlovčane da pronađu nešto za sebe jer u ovih stotinjak događanja moguće se prepoznati, kao i da sve one koji su im bliski pozovu u naš grad da proslave s nama rođendan, poručio je gradonačelnik Damir Jelić s današnje pressice na kojoj je najavljen program proslave 436. rođendana Karlovca.

Počet će 27. lipnja i završiti na sam rođendan grada, 13. srpnja, a u tom razdoblju Karlovčane i sve koji u Karlovac dođu očekuju brojne predstave, izložbe, koncerti… među kojima i međunarodni festivali folklora i gitare, Hrvatska flautistička akademija, Karlovački kazaližni festival, LED Fest, Festival nezavisne suvremene glazbe, koji će biti na Starom gradu Dubovcu, u Zorin domu, na Starom placu, u Crkvi Presvetog Trojstva, Promenadi… Neće izostati ni sportska natjecanja od veslanja do lovnog streljaštva, a paralelno se odvijaju i mnoge druge manifestacije kao što su Ljetna KAbina, Karlovac Piano Festival…

– Puno je događanja ove godine, program je raznolik i bogat, sva su događanja besplatna i svatko može pronaći nešto za sebe, pitanje je samo dobre volje. Program će početi ispred Zorin doma dvjema izložbama i dvjema predstavama, te klapskim koncertom, a završiti rođendanskim balom i koncertom Vatre, kazala je pročelnica Andreja Navijalić, napominjući da se za rođendanski bal prijave primaju od danas na www.karlovac.hr.

Za ovogodišnju proslavu rođendana Karlovca Grad je izdvojio 320.000 kuna – lani 450.000 – a gradonačelnik je, odgovarajući na pitanje zašto je izdvojen toliki novac, kada, primjerice, valja sanirati klizišta i posljedice poplava, kazao da se pozicionira Karlovac kao grad susreta i da se kroz turizam očekuje znatna korist.

– Mnoge pozicije u proračunu su i onako prisutne samo nisu formirane unutar “rođendana grada”, parcelirane su, razbacane. Manje je to no što je bilo lani i najtoplije se nadamo da će ovaj program nositi trolist s Danima piva i Susretima svetog Josipa. Uvijek su prisutne dvojbe gdje treba dati više novca, a mi idemo nekakvom aritmetičkom sredinom između krajnosti, pa tako i sada, rekao je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest