Građane prestrašila izvješća Toplane sa stanjem duga – direktor kaže da nitko neće morati plaćati tuđe dugove za grijanje

Korisnici karlovačke Gradske toplane u svoje poštanske sandučiće ovih dana dobivaju izvješća u kojima se ispostavlja postojeći dug prema Gradskoj toplani za obračunsko radzdoblje od 1. rujna do kraja 2014. godine. No mnogi su građani, ostali u čudu vidjevši svoje ime, te ispod informaciju da je preostali iznos koji treba platiti čak veći od 10, 15 tisuća kuna.

Kako nas je pitao jedan čitatelj i molio da nam netko iz GT-a objasni o čemu se radi, doživio je pravi šok dok mu se na dežurni info broj Gradske toplane nitko nije javljao, pa više nije znao kome da se obrati.

Pojašnjenje smo vrlo brzo nakon upita dobili od direktora Gradske toplane Inoslava Latkovića koji umiruje korisnike – kupce , Kaže da se radi o tek o izvješću, a koje koje Gradska toplana po Zakonu o tržištu toplinske energije, kao kupac toplinske energije dužna poslati korisnicima.

– Radi se o izvješćima o radu po obračunskim mjernim mjestima. Dakle podaci iz izvješća odnose se na cijelo obračunsko mjerno mjesto koje je u pravilu mjerilo utroška (kalorimetar) u toplinskoj stanici. Navedeni dug je ukupno potraživanje po predmetnoj toplinskoj stanici, kaže Latković

Dodaje kako se radi samo o izvjesću po kojemu nitko nije obvezan vršiti uplate, već je dug terećen uobičajenim putem onima koji ga duguju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest