U Josipdolu održana prva tamošnja Seoska olimpijada – bacalo se kamenje, skakalo u vrećama, pilila drva

Utrka sa zavezanim nogama trkača, skakanje u vrećama, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta, žaganje drveta, nošenje kante s vodom na glavi, skok u dalj i rušenje s grede discipline su Seoske olimpijade koja je proteklog vikenda održana u Josipdolu.

Ovo je prvo natjecanje ovog tipa u ovom kraju, organizirana od Ženske udruge Katarine, dok su se vrijednim ženama josipdolskog kraja u organizaciji pridružile i druge josipdolske udruge (DVD Josipdol, BK Kotač, NK Josipdol, Dobrotvorna podupirajuća društva).

– Sudjelovale su tri josipdolske ekipe (DVD Josipdol i ŽU Katarine, DPD Uzašašće Isusovo iz Cerovnika i BK Kotač), dečki iz Oštarija potpomognuti ženama s Drenove u Rijeci, te ekipa iz Slunja i Dragotinaca kod Petrinje, javljaju nam iz Josipdola.

Najviše bodova osvojila je ekipa: DVD Josipdol-ŽU Katarine Josipdol (44), BK Kotač (42) i DPD Uzašašće Isusovo Cerovnik (36), DPD Sv. Ivan Pavao II- Drenova (32), Udruga žena Đeram Dragotinci (28) kao i Poskok Slunj (28).

– Na štandovima pred stadionom svoje su radove izložile članice ženskih udruga iz Petrinje, Jalžabeta i Josipdola, a svoje proizvode su izložila i neka lokalna obiteljska gospodarstva. Olimpijadu je uveličao i puhački orkestar DVD-a Ogulin izvođenjem nacionalne himne, kao i moto klubovi: Vještice Ogulin, Sinovi Ogulina i Poskok Slunj, a otvorio ju je Ivan Mihaljević Barak u tradicijskoj nošnji, dodaju Josipdolčanke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest