Ivanjski krijes donosi novitete – s Banije i Gaze tvrde da će krijesovi biti veći, pozornica prebačena na promenadu, gastro sajam…

U utorak 23. lipnja nastavit će se tradicija duga 236. godina.  S obje strane rijeke Kupe, na obalama Banije i Gaze gorjet će ivanjski krijesovi, ovog puta uz slogan “Vatreni pozdrav ljetu u Karlovcu”.

Po najavama organizatora iz Turističke zajednice i G.A.D. Produkcije, ovogodišnja manifestacija donosi i niz noviteta, s ciljem da se još dodatno probudi, kako je rečeno, veliki kulturno – turistički potencijal koji Karlovac posjeduje, a kojeg sami Karlovčani ponekad nisu niti dovoljno svjesni. Generalni pokrovitelj je Heineken, tako da će vatru, odnosno žeđ tradicionalno gasiti Karlovačko.

Glavni novitet je što velika pozornica više neće biti kod Banijanskog mosta, već je cijeli “after” prebačen u karlovačku promenadu, odnosno šanac. Tamo će Karlovčane od 22.30 sati zabavljati grupa Silente. Cijeli pak događaj počinje već u 18 sati na stadionu Radnika na Gazi utakmicom između stoljetnih rivala Banije i Gaze.

U 20 sati na sredini mosta snage će ukrstiti “teškaši” obje četvrti u potezanju konopca, dok će ivanjske vatre biti zapaljene u 22 sata. Noviteti su i Eno – gastro sajam na “Zeleno srce Hrvatske” na promenadi, te svečano otvorenje 20. filmske revije mladeži i 8. Four River Film Festivala.

Po tvrdnjama predsjednika Vijeća Gradske četvrti Banija Marina Svetića, ovogodišnji će krijes, barem što se tiče banijanske strane biti najveći posljednjih godina. Podsjetimo, prošle je godine bilo problema s nabavom materijala no sada je, dodaje Svetić, sve riješeno s brojnim sponzorima.

Ponosni sponzor Ivanjskog krijesa je Heineken. Ispred karlovačke tvornice piva Helena Radić Bosanac iz odjela korporativnih komunikacija kazala je da se ova suradnja nastavlja već 7. godinu zaredom, te da je ova manifestacija prepoznata kao vrlo važna za Karlovac.

– Heineken promiče i odgovornu konzumaciju piva tako da smo za posjetitelje iz Zagreba pripremili besplatan autobusni prijevoz. Drago nam je da na ovaj način možemo doprinjeti poboljšanju kvalitete društvenog života u Karlovcu, dok je to i dio naše korporativne odgovornosti, kazala je Radić Bosanac.

Direktor G.A.D.-a Vedran Galić ustvrdio je da će ovogodišnji Ivanjski krijes ponuditi puno dobrih razloga za dolazak u Karlovac.

Predstavljene su i interpretacijske ploče o Ivanjskom krijesu u Karlovcu koje će biti postavljene s obje strane mosta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest