Očekuju se velike gužve na prometnicama, policija najavila strože kontrole i nadzor iz zraka

foto ilustracija

Novi produženi vikend je pred nama i na cestama su od jutra velike gužve. Policija stoga upozorava vozače na veći intenzitet prometa koji se očekuje danas u poslijepodnevnim satima, te sutra ujutro i ponedjeljak poslijepodne.

Drugi produženi vikend i masovan odlazak prema jadranskoj obali, donosi kraj sljedećeg tjedna kad slavimo Dan državnosti. Policija upozorava da je istovremeno moguće i povećanje broja prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba u njima.

– S obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu pozornost posvetit će stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno, da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi.

Istodobno maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, itd.), dodaju u policiji.

U vrijeme kada se očekuju najveće poteškoće u odvijanju, za nadzor i upravljanje prometom koristit će se i helikopter.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest