Mladi filmaši iz cijelog svijeta opet u Karlovcu, prve projekcije već ujutro u 9,30 sati u Zorin domu

foto: Tin Vučković/Demjan Rožman

Karlovac je naredna četiri dana opet svjetsko središte filma mladih – nadareni filmaši iz cijelog svijeta okupili su se u gradu na četiri rijeke povodom 8. Four River Film Festivala i 20. Filmske revije mladeži. Već danas održane su prve radionice i druženja, a posebno atraktivna bila je radionica izrade predmeta od slame, tijekom koje je izrađena i banana, koja je simbol ovogodišnjeg festivala, u skladu s tradicionalnom žutom bojom koja obilježava karlovačke festivale mladih.

Vrijeme je spriječilo organizatore, Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, u organizaciji najavljenog otvaranja na otvorenom, na rijeci Kupi uz Ivanjske krijesove, no Zorin dom je vrlo brzo uređen i dekoriran kao mjesto dobrodošlice za mlade filmaše.

Festivalski program počinje već u 9,30 sati ujutro, upravo u Gradskom kazalištu Zorin dom, prvom festivalskom projekcijom. Druga festivalska projekcija na rasporedu je na istom mjestu u 11,30 sati. Poslijepodne mlade očekuju radionice i teoretski rad, a navečer bi se festivalski program trebao održati na rijeci Mrežnici, na kupalištu “kod Bosiljevca”, dozvoli li to vrijeme. Bude li promjena pravovremeno ćemo vas o tome obavijestiti, a zasad najavimo kako je navečer na rasporedu večer s Mirjanom Jurišić u okviru programa “Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?”, a sudionici i publika prisjetit će se i popularnog crtića Danko Bananko, opet u skladu s ovogodišnjim simbolom festivala.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest