Dupljak, Gorup, Jerbić, Hoppe, Borošak, Bick i Furačeva pobjednici 22. memorijala teniskih veterana

Na terenima Teniskog kluba Karlovac u Vrbanićevom perivoju okončan je 22. memorijalni turnir teniskih veterana posvećen svim poginulim hrvatskim braniteljima.

U kategoriji +30 i +35 u nadmetanju sedam natjecatelja pobjednik je karlovački igrač Davor Dupljak koji je u finalu svladao Jaskanca Vladimira Rađenovića sa 6:2, 3:6, 10:1. Treće mjesto pripalo je Karlovčaninu Borisu Batiniću koji je nadigrao drugog Jaskanca Krunoslava Vulju sa 7:6, 7:5. Ovo su ujedno bili i najkvalitetniji mečevi što s obzirom na mladost i nije iznenađenje.

Iznad 40 godina natjecalo se četiri igrača a pobjednik je Karlovčanin Siniša Gorup. Drugo mjesto pripalo je također domaćem tenisaču Ivanu Banu dok je treći Danijel Glasnović s jednom pobjedom nad Karlovčaninom Adalbertom Halašem.

Skupina tenisača iznad 45 godina brojila je šest igrača a u finalu je Ivica Jerbić bio nadmoćniji nad Stjepanom Karmanom te pobijedio sa 6:2, 6:0. Treće mjesto pripalo je Renatu Mikšiću koji je bio uspješniji od direktora turnira i predsjednika TK Karlovac Gorana Mraka.

U skupini iznad 55 godina, između sedam tenisača, pobjeda je bila unaprijed rezervirana za karlovačkog teniskog velemajstora Zdenka Hoppea. Ipak teže nego se očekivalo Hoppe je tek u završnici meča finala svladao klupskog kolegu Mladena Lukića sa 7:5, 6:2.Trećeg mjesta se domogao treći Karlovčanin Ratko Mihajlović pobjedom nad Zlatkom Blagajem sa 6:3, 6:3.

Najbrojniji su bili natjecatelji +65 godina pa ih se okupilo osam. Branko Borošak slavio je u finalu nad Živkom Dmitrovićem 6:0, 7:5, dok je Ante Žedelj trećeplasirani.

Natjecali su se i 70 godišnjaci. Pobjednik u toj kategoriji je prvi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza i redovni sudionik memorijala Zagrepčanin Stanislav Bick koji je pobijedio aktualnog predsjednika Petra Mirića rezultatom 6:3, 7:5. Treći s dva poraza je Neven Medin.

Četiri dame odlučivale su o nagrađenima svrstane zajedno od 30 do iznad 50 godina starosti. U finalu je Biserka Furač bila bolja od Branke Dmitrović pobijedivši sa 6:2, 6:0. U borbi za treće mjesto Slavica Ćosović pobijedila je nakon velike borbe Karlovčanku Marinu Brajković rezultatom 7:5, 1:6, 10:7.

O ovogodišnjem memorijalu direktor turnira i predsjednik TK Karlovac te učitelj tenisa i igrač Goran Mrak kaže:

Nismo zadovoljni s odazivom igrača. Realno smo očekivali preko 60 sudionika ali to je naša stvarnost. Teniski veterani udruženi su u dvije organizacije koje jedna drugoj odvlače igrače. Kada tome dodamo da naš turnir padu u tjedan s dva blagdana i super produženim vikendom onda su uzroci slabog odaziva igrača jasni. Za sljedeću godinu nastojati ćemo uvrstiti naš memorijal ranije ili poslije ovog spornog tjedna. Kao teniski učitelj mogu reći da je jedan od uzroka manjeg odaziva i dugogodišnji slabi priliv djece u teniske škole. Tu mislim na to kako roditelji šalju djecu k nama da ih sklone s ulice, ili odmaknu od kompjutera a ne što djeca vape za tenisom. Već je uobičajeno da od nekoliko desetaka djece jedva dvoje pronađemo koja pokazuju veći interes za ozbiljnije igranje tenisa. Zato me ne čudi kad na veteranskim turnirima imamo najbrojniju staru gardu iznad 65 godina.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest