Za 10-ak dana počinje gradnja KAquariuma – gradit će ga AB gradnja s partnerima, otvorenje iduće godine

– Koliko je zahtjevan, pokazuje što se i na ponovljen natječaj prijavila samo jedna tvrtka. Drago mi je da su upravo karlovačke tvrtke smogle snage i mogućnosti da se uhvate u koštac s ovako zahtjevnim projektom, kazala je dogradonačelnica Kolaković, napomenuvši da će Karlovac dobiti ne samo aktraktivan turistički projekt, nego i svojevrstan manji znanstveni institut.

Niti jedan drugi ovakav akvarij ne postoji u Hrvatskoj, a ovaj bi karlovački, od iduće godine, trebao privući bar 12.000 posjetitelja godišnje.

– Uz prikladnu pripremu, vjerujemo da će biti i više. Dogovorena je već suradnja s brojnim fakultetima i udrugama u Hrvatskoj, najavila je pročelnica Marina Grčić.

Jedinstven projekt bit će i građevinski izazov, izgrađen u najvećoj mogućoj mjeri od hrvatskog materijala.

– Nastojat ćemo koristiti domaći materijal, a što ne budemo mogli nabaviti kod nas, nabavit ćemo u Europi, najavila je direktorica AB gradnje Marija Janžetić, napomenuvši da se s ovakvim tipom gradnje u Hrvatskoj nitko nije mogao sresti jer – takvog objekta nema.

Ovaj karlovački, podsjetimo, vrijedan je 36,6 milijuna kuna, od čega će 98,7 posto stići iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest