Cijene nekretnina u Karlovcu u zadnjih godinu dana još padale – za kvadrat kuće ili stana prosječno treba dati 813 eura

, najvećeg hrvatskog servisa za web oglašavanje.

Nekretnine još jeftinije

U Gradu Karlovcu je u lipnju prošle godine, četvorni metar kuće ili stana koštao prosječno 817 eura. U godini dana cijene nekretnina u gradu na četiri rijeke su još pale, tako da je prosječna cijena u lipnju ove godine stala na 813 eura.

Zanimljivo, na godišnjoj razini sve županije, osim Dubrovačko – neretvanske, Karlovačke i Bjelovarsko – bilogorske, pokazuju pad u traženim cijenama nekretnina. To se, međutim, ne odnosi na grad Karlovac.

Najjeftinije nekretnine su u Požeško – slavonskoj županiji, gdje s kuća može kupiti prosječno za 383, a stan za 771 eura. Najskuplje su dakako i dalje u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Za kvadrat stana tamo treba izdvojiti 2.480 eura, a kuće 1.998 eura.

Opatija “skuplja” od Dubrovnika

– Prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovačko – neretvanskoj županiji u lipnju je pala ispod 2.000 eura, dok su cijene kvadrata stana rasle za 6 posto prema istom mjesecu prošle godine. Prosječna cijena kvadrata u Starom gradu iznosila je 3.923 eura, dok je najjeftiniji kvadrat u u Opuzenu, 661 eura, navodi se u analizi Njuškala.

Nakon dominacije Dubrovnika kao grada s najskupljim nekretninama u Hrvatskoj, u lipnju je Opatija je zauzela prvo mjesto kao najskuplji grad u Hrvatskoj, dok se grad Hvar cijenama približio Dubrovniku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest