Lijepa večer u punoj Radićevoj uz Ljetnu KAbinu, svirku, fotografije, slike i priču

foto: Tin Vučković

Odlična svirka, fotografije parkova iz cijelog svijeta, slikanje uživo i poklon kratka priča za posjetitelje napunili su jučer središnju karlovačku ulicu tijekom Ljetne KAbine. Radićeva ulica podsjećala je na svoje najbolje dane, pogotovo u večernjim satima, kada je, barem u njenom dijelu koji izlazi prema Rakovcu vladala prava gužva uz mnogobrojne posjetitelje i brojne umjetnike koji su ih zabavljali.

Jazz/funk fusion bend Detonator Trio (Tomislav Bišćan, Mario Klarić i Hrvoje Kralj), ovog puta uz pojačanje, Aleksandra Baića na klavijaturama, pružio je zaista izvrsnu dvosatnu svirku, a samo nekoliko metara dalje mladi karlovački slikar Bojan Kiski stvarao je novo djelo i izložio par svojih radova.

IMG_0649Još desetak metara dalje bila je postavljena izložba “Parkovi svijeta”, na kojoj su parkove svojih zemalja predstavili mladi fotografi iz Austrije, Bugarske, El Salvadora, Francuske, Latvije, Meksika, Novog Zelanda, Slovačke, Srbije i Urugvaja te, dakako, Hrvatske, odnosno Karlovca čiji je središnji park fotografijom predstavila Marina Đarmati.

Uz sve to, posjetitelji su na dar dobili i kratku priču Darka Lisca “Domine”.

Bilo je zaista vrlo lijepo vidjeti Radićevu u ovakvom izdanju, za nadati se da će se to događati i češće. Događanja će i biti – 6. srpnja, na drugom kraju ulice, prema Korzu, svojim radovima predstavit će se Nataša Šafar i Nikola Vukmanić, a zasvirat će brazilski jazz trio Meretrio, a 13. srpnja i Radićeva će opet živnuti uz Rođendanski bal i popratna zbivanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest