“Super baka” Ana Milašinović – izbjegavala udarce i čak uzvratila nasilniku, sačuvala uzorak urina napadača ako zatreba policiji

– Sva se tresem, boli me glava, nos, sad tek postajem svjesna što se događalo, ispričala nam je sinoć, par sati nakon što ju je napao huligan u ulazu Draškovićeve vile, županijska vijećnica Laburista Ana Milašinović.

Ona je oko 17.30 otišla u pekaru u Radićevoj unuku po pecivo. Kada se vraćala doma, zatekla je u haustoru mladića oko 20-ak godina kako – mokri.

– Pitala sam ga što radiš, je l’ to i doma radiš? Rekao mi je “Pi..m!” i počeo me tući! Nepojmljivo normalnom čovjeku… Ja sam bila ugostitelj 18 godina i nikada nisam vidjela takvo ponašanje. Udarao me šakama po glavi, iznenadio u prvi mah i zato sam dobila te udarce. Ali, trenirala sam borilačke vještine i znala eskivirati udarce da me ne unakazi. Da nisam, mogla sam puno gore proći, prisjeća se. Znanje borilačkih vještina dobro joj je došlo u slučaju napada “usred grada i usred bijela dana”.

– Nisam ja samo stajala, branila sam se, ogrebala ga. Ne znam je li bio pijan ili nadrogiran, ali nije imao dobru koordinaciju pokreta, primjećuje.

Sama zvala policiju u pomoć

Počela je vikati, dotrčali su susjedi, a napadač pobjegao. Policiju je nazvala sama.

– Susjeda se toliko prepala da nije mogla pogoditi broj, kaže nam.

Došli su za 15-20 minuta, opisala im ga je, pa završila na Hitnoj.

– Rekla sam im da uzmu mokraću za DNA, ali su mi rekli da to ne čine u svim slučajevima. Zato sam je uzela ja, spremila i ako je netko zainteresiran – neka se javi, dodaje.

Na našu tvrdnju da je reagirala vrlo prisebno, odgovara:

– Nisam ja ni previše pametna ni posebna, ni u oblacima. Samo želim da se ovakve stvari ne događaju u našem gradu koji je uvijek bio miran. Imam djecu, imam unuke i ne želim da žive u tom ludilu. Naša svakodnevica je da žena ne smije s novčanikom u ruci ili s nakitom na vratu proći ulicom jer će ju netko napasti!? I nitko ne reagira. Ne reagiraju ljudi koji vode grad, koji vode državu; ne događa se tako nešto samo kod nas u Karlovcu!

– Nebitno je koje sam ja manjine i stranke pripadnik, tako nešto se ne smije dogoditi! Nadam se da i neće, da će se nešto poduzeti da se više ne događa. Ja sam malo jača starica, ali ljudima u mojim godinama se tako nešto ne smije događati od mladih koji nam trebaju pomoći i na kojima treba sve ostati, smatra.

Kirinić traži sastanak s ministrom

Snježana Kirinić, predsjednica županijskih Laburista, ne zna ima li napad na vijećnicu ikakve veze s njenim javnim upozorenjem na eskalaciju nasilja u Karlovcu ili s nacionalnošću vijećnice.

– Iskreno se nadam da nema, ali ne znamo, to će policija utvrditi. Pokaže li se da ima, pokrenut ću sve institucije da se tome stane na kraj, kaže nam. Zna da su se mnogi smijali na njene tvrdnje o porastu slučajeva huliganskih napada, ali tvrdi da je riječ o opasnom problemu koji može samo biti veći ne bude li reakcije.

– To se događa upravo zato što lokalna zajednica ne reagira duže vrijeme i postat će učestalije jer su se huligani osilili, smatraju da im nitko ništa ne može, nitko ne reagira, svi najradije zavuku glavu u pijesak, kao: ako se pravimo da nije ništa i neće biti ništa. A očito je da će biti jer se to učestalo ponavlja, pogotovo jer ima velik broj neprijavljenih slučajeva, napominje.

O njima je govorila na pressici u srijedu i javno pozvala čelnike policije i grada na rješavanje problema.

– Nije mi se javio nakon toga ni načelnik PU ni gradonačelnik, nitko. Jer njih baš briga,  valjda interesantnije po piknicima po kanadi ići nego raznišljati o svom gradu. Poduzet ću sve što mogu i idući tjedan tražiti sastanak s ministrom Ostojićem obzirom da na lokalnoj razini nitko ne reagira adekvatno situaciji. Ne znam što se čeka: da netko završi kao onaj dečko s Dana piva ili Luka Ritz? Onda smo kao društvo prilično duboko pali, zaključuje Kirinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest