Izložba “Radićeva – srce grada” i koncert u ponedjeljak u Knjižnici za mlade

foto Nataša Šafar

U ponedjeljak u 20.30 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu otvara se zajednička izložba karlovačke fotografkinje Nataše Šafar i slikara i konceptualnog umjetnika iz Duge Rese Nikole Vukmanića, “Radićeva ulica – srce grada”, nakon čega će ispred knjižnice koncert održati jazz trio Meretrio iz Sao Paola kojeg predvodi Emilian Samaia, apsolvent jazz akademije u Grazu. Taj sastav je trenutačno na europskoj turneji i njegovim nastupom će se završiti ovogodišnji Kunstbunker Music&Art festival kojeg organizira Kunstbunker Duga Resa.

Kunstbunker na taj način nastavlja program svog festivala djelomično, u sklopu obilježavanja dana grada, održavati i u Karlovcu. N. Šafar, koja se kod mnogih smatra najboljom amaterskom fotografkinjom u Karlovcu, fotografirala je deset dana između 9.30 i 11 sati događanja u Radićevoj ulici, koje će izložiti na ovoj izložbi. Ti su njezini radovi poslužili Vukmaniću, kako objašnjava, kao nadahnuće za radove koje u sklopu iste izložbe predstavlja javnosti.

Suživotom dvaju umjetničkih medija posjetitelju izložbe nude se mnogi autorski doživljaji i razmišljanja na uvid. Otvorenje izložbe je i početak novog konceptualnog projekta “Slika i misao” u kojem ću surađivati s Natašom ukrštajući dva umjetnička medija – kaže Vukmanić.

Zainteresiraim posjetiteljima N. Šafar će izrađivati portrete, uz bilježenje životnog mota pojedinog posjetitelja, što će poslužiti za narednu zajedničku suradnju dvoje umjetnika. Koncert i izložba su poklon Karlovčanima rođendan Karlovca i znak prijateljstva Dugorešana i izraz želje za izgradnjom što boljih odnosa dva grada – dodaje Vukmanić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest