Novi val osudio napad na A. Milašinović, od policije očekuje da nađe napadača, od svih ostalih da reagiraju na problem nasilja

– Novi val oštro osuđuje napad na karlovačku županijsku vijećnicu, članicu Hrvatskih laburista, Anu Milašinović i očekuje da će policija ubrzo pronaći počinitelja i privesti ga pravdi, poručili su iz ove karlovačke stranke, jedine koja je do sad reagirala na slučaj koji se dogodio u petak po podne u Radićevoj.

Napomenuli su da činjenica što je pretučena u glavnoj karlovačkoj ulici  usred bijela dana govori i o stanju sigurnosti u starom dijelu grada.

– Huligani su prošle godine upravo u toj ulici pretukli turista koji je tražio pomoć. Raspojasana, često i maloljetna omladina u danima vikenda ide kroz grad dok ne stigne na mjesto opijanja kod Šumarske škole ili na Koranu. Ako to zna prosječno informirani Karlovčanin iz tih četvrti, onda bi o tome moralo više računa povesti i vodstvo Grada Karlovca kao i lokalna policija, koncentrirana najčešće na početak Radićeve oko Papa’s bara, naveo je Novi val, naglasivši da bi policija trebala patrolirati gradom pješice i time i građanima dati do znanja da su sigurni.

Ne čudi ih da poslije “svakog vikenda grad osvane sa strganim prometnim znakovima, izvrnutim kontejnerima i pretučenim građanima”, pa pozivaju Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu da svoje sjednice posvete “ovom alarmantnom problemu” i mogućnostima njegova rješenja.

– Kako bi se ustvrdili principi učinkovitijeg preventivnog djelovanja i aktivnijeg reagiranja na sigurnosne potrebe građana, na primjer stavljanje kamera na kritičnim mjestima u gradu, poručili su iz Novog vala.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest