Grad Duga Resa izlazi iz Razvojne agencije Karla jer se ne isplati – obveze im veće od koristi

foto ilustracija

Nakon što su na sjednici Gradskog vijeća Duge Rese u lipnju, vijećnici većinom glasova odbili prihvatiti prijedlog Odluke o stjecanju novih poslovnih udjela u Razvojnoj agenciji Karlovačke županije – Karla d.o.o na današnjoj sjednici ponovno se raspravljalo o budućoj suradnji Karle i Grada, piše DugaResa.net.

Od 2011. godine do sada, Grad je svake godine izdvajao 63 tisuće kuna, koliko mu je iznosila obveza obzirom da je imao poslovni udjel od 4,25 posto u Karli. Kako vijećnici na prošloj sjednici nisu bili zadovoljni omjerom dobivenog za uloženi novac, a odlukom se tražilo da se udio sada još i poveća preuzimanjem 1,4 posto udjela Općine Josipdol, što bi značilo i uvećanje godišnje novčane obveze, zatražili su dodatna pojašnjenja i odbili odluku.

Na sjednici u četvrtak, obzirom da je u međuvremenu održan i sastanak s predstavnicima Karle, većina vijećnika složila se s novim prijedlogom kojim Grad Duga Resa samo formalno preuzima udjele od Općine Josipdol, te ih potom zajedno s postojećim vlasništvom u Karli d.o.o prenosi na Karlovačku županiju.

Ovom odlukom Grad Duga Resa i pravno istupa iz Karle,no suradnja bi trebala biti nastavljena na savjetodavnom nivou, a Grad će kao uostalom i do sada sam pripremati projekte. Odluku još treba potvrditi Skupština Karlovačke županije na narednoj sjednici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest