Rijeke će ponovo pod opsadu kupača, no oprez – uživanje na kupanju donosi i opasnosti koje mnogi zanemaruju

Opsada rijeka, jezera i mora kupačima u potrazi za osvježenjem od vrućina i sparine nerijetko nosi i opasnosti koje nažalost mnogi zanemaruju pa se često događaju tragedije.

Policija je kao i svake godine, objavila savjete kojih bi se kupači trebali pridržavati, a kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača. Kao prvo, apeliraju na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi.

Ujedno, skrećemo pažnju da:

– djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe – neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje – nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka – nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol

– u vodu plivač nikako ne bi smio ulaziti vruć – ne skakati u vodu nepoznate dubine – izbjegavati plivanje u samoći

Ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini. Uz pridržavanje ovih savjeta, nadamo se da će svima godišnji odmor i osvježenje uz vodene tokove biti ugodniji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest