Pet godina nesebične humanosti prema najmlađima – udruga Jak kao Jakov proslavila peti rođendan

Mnogi su pomagali pri ostvarenj ovog rezultata – iz udruge posebno zahvaljuju Lana centru gdje imaju stalan besplatan prostor za radionice na kojima izrađuju svoje već i izvan Hrvatske poznate anđele i druge ukrase, a pomagale su i brojne tvrtke, privatni poduzetnici i, dakako, kroz mnogobrojne akcije, tisuće i tisuće Karlovčana i Karlovčanki, običnih ljudi velikog srca.

Na godišnjoj skupštini predstavljen je rad u protekloj godini, u kojoj je pružena financijska pomoć od 345 tisuća kuna za 73 oboljela djeteta, uz to i nešto više od 12 tisuća kuna u materijalnoj pomoći. U akcijama udruge pomagala su 182 volontera, a najvolonterkom je proglašena Jovanka Maca Škripelj sa čak 665 odrađenih volonterskih sati.

Posebno treba istaknuti sada već veliku međunarodnu akciju Anđeli – lepet krila tijekom koje je podijeljeno pomoći u vrijednosti 188.425 kuna, od čega 180 tisuća kuna financijske pomoći na 44 djece oboljele od malignih bolesti iz cijele Hrvatske, te još 8.425,00 na Božićne poklone podjeljene prilikom proslave Božića na Dječjem hematološkom i onkološkom odjelu KBC-a Rebro, Zagreb. Ukrase udruge Jak kao Jakov osim u Karlovcu mogli su kupiti i posjetitelji raznih božićnih sajmova i štandova u Beču, Zagrebu, Žminju, Vukovaru, Varaždinu, Zadru, Garešnici, Zelini, Rovišću, Vrbovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest