ORaH Karlovčanima dijelio letke o održivom šumarstvu i važnosti šuma za život

Gradska organizacija ORaH danas je, u povodu Dana stabla, dijelila letke Karlovčanima o održivom šumarstvu i o važnosti šuma za život na Zemlji.

ORaHovci podsjećaju da je upravo njihova stranka jedna od prvih koja je donijela cjelokupni program kako održivo gospodariti šumama u Hrvatskoj. A one su ugrožene.

– Ono što se sada događa je neumjerena sječa i izvoz velike količine visoko kvalitetne drvne mase koja se vani prerađuje da bi se nakon toga kao roba sa dodanom vrijednošću uvozila nazad u Hrvatsku. Time se direktno uništava domaća drvoprerađivačka industrija i smanjuje broj zaposlenih u toj gospodarskoj grani. Hrvatske šume pripadaju svima nama i bogaćenje pojedinaca na naš račun mora se zaustaviti, poručio je predsjednik karlovačkog ORaH-a Tomislav Stojković.

Govorećio Karlovcu, podsjetioje da je to grad poznat po svojim parkovima i šumama, velikom bogatstvu naslijeđenom od predaka, uz koje je naslijeđena i obveza očuvanja, obnove i održivosti parkovnih površina.

– Iako je i do sada bilo pokušaja da se smanje zelene površine u gradu – sjetimo se samo slučaja platana u Nazorovoj – nadamo se da će nadležni uvidjeti važnost karlovačkog hortikulturnog krajobraza, da će svako prostorno planiranje grada podrediti upravo karlovačkim parkovima, te da će prije svakog sličnog pothvata prethodno konzultirati stručnjake i građane, zaključio je Stojković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest