Jelić se uvjerio da je sve po planu: Vrtić Gaza gotov na jesen, parkirališta u Tkalčevoj ovaj mjesec

Parkirališta pri kraju, ali kamo s drvima?

–  Do sada je izvedeno oko 65 – 70 posto radova, u završnoj smo fazi. Izvode se radovi na postavljanju betonskih opločnika, humusiranju zelenih površina i pripremamo sve za asfaltiranje, postavljanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, te dovršetak radova na postavljanju javne rasvjete, rekao je Ervin Beljan iz Niskogradnje.

Istovremeni radovi sa svih strana tamošnje stanare raduju, ali i priželjkuju da čim prije budu gotovi. Dobro je da će biti uređena parkirališta i Dječji vrtić, no, po riječima gospođe Marije, koja u Tkalčevoj živi 45 godina, osim prašine i buke, loše je i što nestaju zelene površine, a nema ni mjesta za drva dok se suše i režu.

– Nas 18 – ostali su prešli na struju – se grije na drva jer se ova zgrada ne može priključiti na centralno, a drva smiju na parkiralištu biti jedan dan jer ćemo dobiti kaznu. Bila bih sretna da idem u zatvor – ne bi razmišljala ni o čemu, imala bih besplatno i drva i struju i vodu i stan! Grad mi je dao drva jer sam socijalni slučaj sa svojom penzijom nakon 35 godina staža, a nemam kamo s njima, ispričala je gospođa i gradonačelniku, koji je obećao da će vidjeti što se može učiniti.

Što se može učiniti oko novog dječjeg igrališta na Gazi, tek će biti dogovoreno. Stanari su i peticijom zatražili igralište, te predložili potencijalne dvije lokacije, kod nekadašnjeg Tehničara i prema Prirodoslovnoj školi. Grad, po riječima pročelnice Furdek Hajdin, provjerava imovinsko-pravne odnose i nakon što oni budu utvrđeni, zajedno s građanima će odlučiti gdje će igralište biti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest