Vatrogasci iz Brođana odlučili postati e-vatrogasci – internet kampanjom prikupljaju novac za opremu

Vatrogasci iz DVD-a Brođani odlučili su postati e-vatrogasci, pa internet kampanjom doći do novca potrebnog za kupnju opreme.

Tajnik DVD-a Branko Radojević podsjeća da je njihovo mjesto posljednjih godina često pogođeno poplavama, a za intervencije u takvim situacijama nedostaje im opreme.

– Naši vatrogasci su relativno dobro opremljeni za potrebe gašenja požara, ali za pomoć i spašavanje za vrijeme poplava smo, na žalost, u velikom nedostatku potrebne opreme. Nedavnom akcijom smo uspjeli namaknuti sredstva za samostalnu nabavku spasilačkog čamca s motorom, a sada pokušavamo namaknuti novac za dodatna spasilačka sredstva – gumene čizme, pojaseve za spašavanje, spasilačke noževe i slično, objašnjava Radojević.

A do njih će pokušati doći – preko interneta.

– U ovim modernim, internetskim vremenima, svega i svačega što počinje s e-,  i mi smo odlučili postati e-vatrogasci, pa smo pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstava na stranici Indiegogo. Link na stranici je: https://www.indiegogo.com/projects/help-equip-voluntary-firefighters-squad/x/11490221#/story, poručuje Radojević.

Budu li imali sreće, kao što je to bilo nedavno, kada su uspjeli prikupiti 42.000 kuna za spasilački čamac, brođanski će vatrogasci biti puno opremljeniji no što su sada, a poplave – iako ih nitko ne priziva – dočekati spremniji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest