Novi ministar pravosuđa iz Karlovca poručio: Pokušat ćemo prepoloviti broj zaostalih predmeta – sada ih je oko pola milijuna

– Problem je što još nemamo podatke prekršajnih sudova koliko je predmeta neriješnih; pojavio se problem oko informatičkog sustava koji je instaliran na prekršajnim sudovima prošle godine. Što se tiče ostalih sudova, radi se o nešto ispod 500.000 predmeta. Plan je da bi se do kraja mandata taj broj predmeta pokušao prepoloviti, čime bi se sudovanje u Hrvatskoj dovelo na razinu redovnog sudovanja, kakav imaju i druge europske države, kazao je Šprlje.

Ništa o Lozančiću

Nije htio komentirati razrješenje Dragana Lozančića niti istek mandata ustavnih sudaca, a govoreći o nedovoljnom povjerenju građana u pravosuđe, kazao je da će se moći popraviti “kada pravosuđe dovede broj predmeta i duljinu trajanja postupaka na jednu razumnu razinu”.

– Dakle, to je jedan od glavnih razloga zašto građani nemaju povjerenja u pravosuđe. Naravno, borba protiv korupcije je jedan od visoko postavljenih ciljeva i u tom smislu će određena reforma Zakona o kaznenom postupku ići. Tu se konzultiramo sa čelnicima pravosudnih tijela, oni koji, u biti, najviše primjenjuju ZKP i identificiramo one dijelove Zakona gdje ćemo moći postići određen nnapredak, kazao je Šprlje, dodavši da još traje analiza koje dijelove Zakona je potrebno mijenjati.

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/91703/novi-hrvatski-ministar-pravosudja-ante-sprlje-u-posjetu-zupanijskom-sudu-u-karlovcu/?autoplay=false&src=kaportal_hr

FOTOGALERIJU IZ ZGRADE SUDA KOJA JE U REKONSTRUKCIJI POGLEDAJTE OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest