KŠZ za povjerenika HRK Karlovac imenovala Tihomira Kasunića – vodit će klub do rješenja Suda

foto ilustracija

Pred Trgovačkim sudom u Zagrebu održano je 23. srpnja 2015. godine ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Hrvatski rukometni klub Karlovac. Prije održavanja zakazanog ročišta HR K Karlovac je podnio Poreznoj upravi – Područni ured Karlovac, kao vjerovniku koji je radi naplate svojih potraživanja donio rješenje o ovrsi na novčanim sredstvima kluba, prijedlog nagodbe.

U prijedlogu nagodbe klub navodi kako ne raspolaže nikakvom imovinom iz koje bi se vjerovnik mogao namiriti, a da se u stečajnom postupku otvara mogućnost nagodbe, pa predlažu da glavnicu duga, koja iznosi nešto više od jedan milijun kuna, plate u razdoblju od tri godine, u jednakim godišnjim ratama, počevši od 1. listopada 2015. godine.

O ovom prijedlogu nije se raspravljalo na ročištu pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, već je odlučeno da će se imenovati privremeni stečajni upravitelj, čiji je zadatak utvrditi da li postoje uvjeti za otvaranje i vođenje stečajnog postupka. Pravni zastupnik kluba, osim što je Sudu podnio izjavu o popisu imovine, ujedno je i naveo kako su Grad Karlovac i Karlovačka športska zajednica (KŠZ) iskazali interes da pristupe dugu dužnika HRK Karlovac, čime bi isti faktički postali solidarni dužnici za obveze kluba.

O tome tko će biti privremeni stečajni upravitelj Sud još nije donio odluku.

Momčad će privremeno voditi Miodrag Višnić i Tatjana Rašić

U očekivanju razrješenja ovog problema HRK Karlovac nastavlja s aktivnostima s obzirom da se približava početak priprema, momčad je bez trenera, neki igrači su napustili klub i otišli “trbuhom za kruhom”… Kako je već duže vrijeme Uprava kluba tek “slovo na papiru” Karlovačka športska zajednica je intervenirala tako što je u okviru svojih ovlaštenja, kao privremeno rješenje, za povjerenika kluba imenovala Tihomira Kasunića čiji je zadatak voditi klub do dobivanja konačnog rješenja Suda. Iz izvora koji su nam dostupni saznajemo također da će za dan-dva biti održan sastanak s igračima na kojem će im biti priopćeno tko je trenutno “šef” kluba te da će ih privremeno voditi dosadašnji Đankovićev pomoćnik Miodrag Višnić i trenerica Rukometne škole Karlovac (RŠK) Tatjana Rašić. Na naš upit da to nije dobro rješenje s obzirom da mladoj momčadi treba iskusan prvoligaški trener, naš nas izvor uvjerava da je zasad to jedino moguće rješenje s obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi, ali i na to da trenutno njih dvoje u Karlovcu imaju licencu za treniranje i vođenje momčadi.

Kako će se raspetljati ovaj “rukometni čvor” u koji karlovački rukometni prvoligaš nije došao greškom igrača već zbog nesposobne uprave kadrovirane iz redova vladajuće stranke od strane lokalnih političara, odnosno njihovog “gazde”, teško je bilo što prognozirati. Opstanak kluba je u rukama Suda čije će rješenje odrediti njegovu daljnju sudbinu. U cijeloj se toj priči za nadati pozitivnom rješenju za klub, kao i tome da se slično više nikad neće ponoviti.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest