Biskup Šaško održao propovijed u povodu 20. obljetnice Oluje – poručio da kušnju treba prevladati vjerom

U sklopu proslave 20-godišnjice Vojno-redarstvene akcije Oluja za Karlovačku županiju, misno slavlje u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Uvodno se obraćajući brojnim vjernicima, među kojima posebno postrojbama branitelja, koji su se okupili u velikom broju, svaki pod svojom zapovjednom zastavom, biskup Šaško prenio je pozdrave uzoritog kardinala Josipa Bozanića te sve pozvao na radosno slavljenje slobode, slobode naše države, uz zahvalnost onima koji su darovali sebe i žrtvovali svoje živote te naglasio kako je lijepo vidjeti da Karlovac nije zaboravio reći hvala.

U svojoj homiliji biskup Šaško povezao je misna čitanja o čudesnom putovanju izraelskog naroda kroz pustinju, naroda pred kojim se nalazila obećana zemlja, prema kojoj su krenuli s pouzdanjem u Boga, ali se zbog dugog puta kroz pustinju, nalaze u iskušenju. Ta kušnja predstavlja sliku naših odnosa prema iskušenjima života – budućnost nam se čini tamnijom, a prošlost svjetlijom. Na kušnju pustinje postoji odgovor i to u Božjoj riječi, kruhu koji nam daje za hranu.

Puno je tuge ostalo u ratnim i poratnim godinama. Bog nam je dao slobodu izbora. Vi ste svjedoci da izabrati Krista na križu znači u nevolji i kušnjama sačuvati slobodno i velikodušno srce, sačuvati blaženstvo. Zato je važno sačuvati spomen na istinu koja ne zaboravlja dar slobode, koju su istinu naši branitelji prepoznali bez pogovora. Hvala im za čudo naše pobjede i naše slobode – rekao je biskup Ivan Šaško.

Na kraju misnog slavlja, preč. Vlado Mandura, dekan Karlovačkog dekanata Vojnog ordinarijata, zahvalio se biskupu, nazočnim svećenicima, braniteljima i svima ostalima koji su sudjelovali u misnom slavlju.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest