Baseball: U sjajnoj utakmici pred prepunim tribinama Hrvatska u finalu svladala Slovačku 6:4!

A, onda se otvorilo našima. Redom udaraju Horvatić, Kovačić, Sertić, Gojković i Tomić, za vodstvo Hrvatske 4:2 nakon treće izmjene. Odmah u četvrtoj, Mario Manojlov home runom povećava našu prednost na 5:2 i taj rezultat ostaje sve do sedme izmjene kada Tomić još jednim udarcem dovodi Gojkovića do domaće baze za 6:4.U osmom slovačkom napadu najveći problemi za naše, napunjene su prva i treća baza, bez izbačenih igrača i tada slijedi vjerojatno ključni trenutak susreta, double play hrvatske obrane (dvostruko izbacivanje suparničkih igrača) – rezultat je smanjen na 6:4, ali s dva izbčena igrača Gales rutinski dovršava inning, a u devetoj izmjeni vrlo brzo i efektno dovršava i cijeli posao uz oduševljenje i “standing ovation” prepunih tribina.

Pehar i odličja našima, a i Andriji Tomiću, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira. Zanimljiva situacija pri izboru najboljeg udarača i bacača – iako su tek treći, obojicu su dali Ukrajinci. Dmytro Nalipa je najbolji udarač, a Dmytro Limarenko najbolji bacač turnira.

Spomenimo još jednom sve hrvatske reprezentativce – iz karlovačke Olimpije 83 igrali su Nikola Sertić, Kruno Gojković, Slobodan Gales, Ross Vukovich Jr., Antonio Horvatić, Darko Kvaternik, Pavao Karin, Matija Sertić, Robert Crevar i Philip Smith, iz Nade Split Andrija Tomić, Franko Kovačić i Matko Dabo, iz Zagreba Mario Manojlov, Zvonimir Ivančan i Fran Stančić Vidrač, iz zagrebačke Medvednice Hrvoje Jerbić i Christian Šket, iz varaždinske Vindije Filip Furjan te iz Bern Cardinalsa Ernesto Perreira. Izbornik hrvatske reprezentacije je James Summers, a njegovi asistenti Ross Vukovich, Branko Nenadić i Kristijan Brezak.

Hrvatska – Slovačka 6:4

Karlovac – Stadion “Četiri rijeke”, Gledatelja 700, Suci: Brink (NED), Lablack (GER) i Bastianello (ITA)

Hrvatska – Gales, N. Sertić, Gojković, Tomić, Vukovich Jr., Manojlov, Horvatić, Jerbić, Kovačić.

Slovačka – Bosansky, Biskorovayni, Jablonka, Vaclavik, Sitar, Lukačka, Okasa, Kuzm, Gottschall (od 7. izmjene Omasta), Brunegraf.

WP: Gales.

U drugoj skupini, koja se igrala u Beču, vizu za A skupinu izborila je Švedska, koja je u finalu svladala domaćina Austriju sa 8:5. B skupinu, pak, napuštaju Slovenija i Poljska.

Kada je u pitanju hrvatski baseball, sada slijedi jednomjesečna stanka, a onda je početkom rujna opet Karlovac domaćin jednog međunarodnog finala. Riječ je o final fouru srednjoeuropske Interlige – u polufinalu 5. rujna sastaju se domaćin, karlovačka Olimpija 83 i mađarski Obuda Warriors te splitska Nada i Apollo iz Bratislave. Dan kasnije, u nedjelju 6. rujna, igra se finale.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest