Dubovačka župa proslavila svoju svetkovinu, misno slavlje predvodio preč. Alojzije Burja

Župa Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu proslavila je 5. kolovoza župnu svetkovinu u istoimenoj crkvi misnim slavljem koje je, u zajedništvu s brojnim svećenicima, predvodio dugogodišnji župnik preč. Alojzije Burja, sada župnik župe svetog Martina u Hrnetiću.

Preč. Burja propovijedao je o Marijinoj majčinskoj ulozi i majčinskoj ljubavi. Također je istaknuo kako je zemlja na kojoj se nalazi crkva BDM Snježne ispunjena krvlju, znojem i suzama brojnih vjernika koji su u nju hodočastili predajući Mariji svoje molitve, ali i onih koji su za vrijeme ratnih zbivanja upravo putem dubovačkog brijega odvedeni u smrt. Na kraju homilije naglasio je da na današnji dan slavimo i dan pobjede i naše branitelje te zahvaljujemo na slobodi i našoj Domovini.

Večer uoči župne svetkovine, 4. kolovoza, u Nacionalnom svetištu svetog Jospa započela je pobožnost “Put svjetla” od 14 postaja koju su vjernici molili u procesiji od svetišta do župne crkve BDM Snježne. Pobožnost je završila euharistijskim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio vlč. Duje Kurtović, župnik župe Sveta tri kralja s Banije, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., župnikom i rektorom svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest