Završen Gimnastički kamp u Selcu, sudjelovalo 240 gimnastičara i gimnastičarki

Uspješno je završio Ljetni gimnastički kamp u Selcu. Podsjetimo da je kamp započeo 29. srpnja 2015. godine kada je u Selcu bilo preko 120 gimnastičarki i gimnastičara iz Dubrovnika, Šibenika, Rijeke, Samobora, Zagreba, Ljubljane i Karlovca. Smjena gimnastičara bila je 5. kolovoza kada je započeo “drugi turnus” u kojem je bilo također oko 120 sudionika. Došli su ponajbolje gimnastičarke iz Ljubljane i Maribora iz susjedne Slovenije, te gimnastičari i gimnastičarke iz Kaštela i Karlovca.

Gimnastički kamp je završio 12. kolovoza kada je raspremljen prostor “dvorane na otvorenom” i sprave vraćene u Karlovac. Sudionici su se razišli uz žaljenje što je sve tako brzo prošlo ali i uz želju da se opet okupe i naredne godine. Svakako treba istaknuti marljivost i ljubaznost osoblja Hostela Karlovac u Selcu predvođenih agilnim direktorom Marijanom Karlićem.

Pored postojećih za kamp su interes iskazali i predstavnici drugih država tako da je moguće očekivati da će iduće godine kamp biti još internacionalniji. Isto tako umjesto 2 puta po 7 dana sudionici su iskazali prijedlog da jedan termin bude u trajanju od 10 dana. Ta unapređenja, uz dobru organizaciju i realizaciju članova GK Sokol Karlovac, garancija su da će ovaj kamp i u narednim godinama okupljati brojne gimnastičarke i gimnastičare i opravdati epitet najvećeg ljetnog gimnastičkog kampa u središnjem dijelu jugoistoče Europekaže predsjednik karlovačkih sokolaša Željko Šančić i nastavljaKarlovački gimnastičari umorni ali zadovoljni vračaju se kući i nastavljaju intenzivno trenirati do početka školske godine kada će termine treniranja uskladiti sa školskim obvezama. Upisi u klub mogući su svaki radni dan uz prethodnu konzultaciju s trenerima. Podsjetimo da u Sokolu primaju “velike” sportaše već od dvije godine naviše. Gimnastika kao bazični sport, gdje se svladava sportska abeceda i posvećuje pozornost cijelom tijelu, dobrodošla je svima bez obzira na nastavak sportske karijere.

U sklopu Kampa održana je i Izborna sjednica Gimnastičkog saveza Karlovačke županije i sjednica Hrvatskog gimnastičkog saveza u sklopu koje se okupilo vodstvo Hrvatske gimnastike. Predsjednik Saveza Stevo Tkalčec, Izbornik i predsjednik Tehničkih odbora muške i ženske sportske gimnastike Mario Vukoja i glavna tajnica HGS-a Iva Murat Koić nisu žalili riječi pohvale za viđeno.

Kamp je posjetio i Predsjednik Saveza športova Karlovačke županije i Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl koji je u razgovoru s direktorom Marijanom Karlićem razmatrao mogućnost natkrivanja igrališta u Selcu koje bi se na taj način pretvorilo u dvoranu interesantnu za pripreme brojnih športaša iz raznovrsnih športova. To je ideja koja tinja već dugi niz godina i vrlo je izvjesno da bi u bliskoj budućnosti moglo doći do njene realizacije pri čemu će se nastojati konkurirati taj projekt na razne izvore financiranja.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest