Susret starijih osoba s mladima župe BDM Snježne u Nacionalnom svetištu na Dubovcu

Zajednica mladih pozvala je svoje starije župljane na druženje u srijedu, 19. kolovoza 2015. godine, u Veliku dvoranu Pastoralnog centra dubovačke župe. Posebni pljesak dobio je preč. Alojzije Burja, bivši dubovački župnik.

Uz sviranje i pjevanje duhovnih pjesama mladi su svojim nazočnim župljanima ponudili tople napitke te ih počastili kolačima. Borna Marčec je za tu prigodu pripremio nekoliko ulomaka iz poznatih djela Williama Shakespearea. U program “Mudrost starijih i snaga mladih” aktivno se uključila i voditeljica s Hrvatskog katoličkog radija emisije “Kava s Doricom” Dorica Barbić, prezentirajući jednu svoj kavu pod nazivom “Moja dva monsinjora” govoreći o pokojnom mons. Marijanu Radanoviću i o sadašnjem njegovom nasljedniku mons. Antunu Senteu.

Sve skupa je pozdravio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik te uveo u susret molitvom krunice Božanskog milosrđa koju su predmolili mladi. Objasnio je i kako se mladi svake večeri okupljaju u prostorima župe.

U želji da to ne bude poput pukog okupljanja zadatak im je da tijekom druženja osmišljavaju različite projekte. Jedan od projekata jest ovaj koji se upravo danas događa. Poznato je da su se i prije u ovoj župi pozivali stariji župljani, tu dobru praksu želimo nastaviti s novim poticajima i na taj način pokazati kako su u župi dobro došle sve životne skupine i sve interesne zajednice te da udruženi u zajedničkoj molitvi i međusobnim uvažavanjem možemo puno toga dobra jedni drugima učiniti i na taj način svjedočiti radost zajedničkog i kršćanskog života – kazao je okupljenima mons. Sente, rektor Svetišta.

KAportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest